„UE încurajează migrația și susține modelul de afaceri al traficanților de persoane" spune ministrul de externe al Ungariei

05 Oct 2023
„UE încurajează migrația și susține modelul de afaceri al traficanților de persoane" spune ministrul de externe al Ungariei

Creșterea presiunii migrației în Europa Centrală este în totalitate vina Bruxelles-ului, deoarece menținerea cotelor obligatorii de relocare pe ordinea de zi atrage imigranții ilegali ca un magnet și susține modelul de afaceri al traficanților de persoane - a răspuns Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, după ce Slovacia a introdus controale temporare la frontiera cu Ungaria, scrie Blikk.

În legătură cu controalele la frontieră repuse temporar de Slovacia, șeful ministerului a subliniat că creșterea presiunii migrației în Europa Centrală este în totalitate vina Bruxelles-ului.

„Bruxelles încurajează migrația și susține modelul de afaceri al traficanților de persoane, făcând constant presiuni pentru cote obligatorii de relocare care să atragă migranții în Europa ca un magnet”, a declarat el.

„Pentru că dacă există o cotă obligatorie de relocare, atunci le poți spune migranților să vină. Dacă intri, te vor distribui de atunci și tu poți rămâne”, a adăugat el.

"Solicităm Bruxelles-ului să pună capăt imediat acestei politici de migrație. Nu mai mențineți cotele obligatorii de relocare pe agendă, nu invitați migranți aici, nu susțineți modelul de afaceri al traficanților de persoane", a spus el.

„Faptul că presiunea migrației crește asupra noastră este doar vina Bruxelles-ului. Așa că sperăm ca la următoarele alegeri pentru Parlamentul European politicienii să fie în sfârșit în funcții de decizie la Bruxelles care vor să oprească migrația și nu vor să invite mai mulți. și mai mulți migranți în Europa”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră