UE a efectuat o nouă plată de 1,5 miliarde de euro către Ucraina

22 Iun 2023
UE a efectuat o nouă plată de 1,5 miliarde de euro către Ucraina

Comisia Europeană a efectuat astăzi o altă plată de 1,5 miliarde EUR în cadrul instrumentului de asistență macrofinanciară pentru Ucraina (AMF+), cu un pachet maxim de 18 miliarde EUR, scrie Le Monde.

Cu acest instrument, Uniunea Europeană (UE) „ajută Ucraina să-și acopere nevoile imediate de finanțare, oferind țării un sprijin financiar stabil și previzibil în 2023” , explică Comisia pe site-ul său .

„Acest sprijin va ajuta guvernul ucrainean să continue să plătească salariile și pensiile funcționarilor publici și să mențină funcționarea serviciilor publice esențiale, cum ar fi spitale, școli și locuințe pentru persoanele relocate. De asemenea, va permite Ucrainei să-și asigure stabilitatea macroeconomică și să restabilească infrastructura critică distrusă de Rusia, cum ar fi infrastructura energetică, sistemele de alimentare cu apă, rețelele de transport, drumurile și podurile”, explică comisia din nou.

Vor veni și alte [plăți]. Tocmai ne-am propus un sprijin financiar stabil până în 2027. Suntem aici pe termen lung”, a asigurat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, pe Twitter.

Alte stiri din Externe

Ultima oră