Ucraina va boicota competițiile UEFA dacă vor participa echipele Rusiei și cere altor țări să boicoteze meciurile cu rușii

27 Sep 2023
Ucraina va boicota competițiile UEFA dacă vor participa echipele Rusiei și cere altor țări să boicoteze meciurile cu rușii

Ucraina va boicota competițiile europene de fotbal la care vor participa echipele ruse, a anunțat miercuri Asociația Ucraineană de Fotbal (AUF), scrie Le Monde.

Acest anunț vine a doua zi după decizia Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) de a reintroduce în competițiile sale echipele rusești cu vârsta sub 17 ani, decizie pe care AUF „o condamnă cu fermitate”, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul său . .

AUF „confirmă că nu va participa la nicio competiție la care participă echipe rusești” și îndeamnă UEFA „să-și revizuiască decizia”, putem citi în comunicat. De asemenea, cere altor țări să „boicoteze meciurile care implică echipe rusești, dacă sunt admise” .

UEFA a anunţat, marţi, că a decis, de comun acord cu Federaţia Internaţională de Fotbal Asociaţie (FIFA), reintroducerea echipelor U17, pentru că „copiii nu trebuie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor” . Comitetul executiv al organismului european a apreciat că este „deosebit de regretabil că, din cauza persistenței conflictului, o generație de jucători minori a fost lipsită de dreptul lor de a concura în competițiile internaționale de fotbal” .

Totuși, meciurile echipelor ruse trebuie să se dispute „fără steagul, imnul și ținutele oficiale ale Rusiei ”, și în afara teritoriului rus ”, a spus UEFA. Organismul și-a reiterat, de asemenea, „condamnarea războiului ilegal condus de Rusia” , asigurându-se că suspendările tuturor celorlalte echipe din țară vor rămâne în vigoare „până la sfârșitul conflictului din Ucraina” .

Până la decizia de marți, rușii au fost excluși din toate competițiile internaționale de fotbal, atât de club, cât și naționale, de la invadarea Ucrainei de către trupele ruse în februarie 2022, decizie luată în comun de UEFA și FIFA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră