Ucraina protestează după ce Musk l-a ironizat pe Zelensky

02 Oct 2023
Ucraina protestează după ce Musk l-a ironizat pe Zelensky

Autoritățile ucrainene au fost revoltate luni de o publicație a miliardarului Elon Musk, proprietarul rețelei de socializare X (fostul Twitter), care îl ironizează pe președintele Volodymyr Zelensky, scrie Le Monde.

În timpul nopții de duminică spre luni Musk a postat un montaj foto ironic , care ar trebui să arate un Volodymyr Zelensky foarte tensionat, însoțit de legenda: „Când au trecut cinci minute de când ai cerut ajutoare de miliarde de dolari."

O ironie cu referire la cererile președintelui ucrainean, care caută să obțină de la aliații săi occidentali mai multe arme și asistență financiară pentru apărarea țării sale. La Kiev, publicația nu a amuzat. „Orice tăcere sau ironie despre Ucraina de astăzi este o încurajare directă a propagandei ruse, care justifică violența și distrugerea pe scară largă”, a răspuns consilierul prezidențial ucrainean Mykhaïlo Podoliak.

Ruslan Stefanchuk, președintele Parlamentului ucrainean, a răspuns pe același ton ca Elon Musk, ironizându-l pe miliardarul care „a încercat să cucerească spațiul”, dar s-a trezit „până la ochi în rahat în cinci minute, când ceva a mers prost .

Omul de afaceri a luat recent poziții mai controversate cu privire la războiul din Ucraina, subiect pe care îl comentează în mod regulat. Ucraina și Elon Musk au o relație complexă. Kievul îi mulțumise pentru desfășurarea sateliților, dar mai târziu a devenit revoltat când a propus ca țara să cedeze teritoriu pentru a obține pacea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră