Ucraina critică „elitele conservatoare occidentale” pentru reticența de a se confrunta cu Rusia

04 Oct 2023
Ucraina critică „elitele conservatoare occidentale” pentru reticența de a se confrunta cu Rusia

Un înalt oficial ucrainean a criticat „elitele conservatoare occidentale” pentru că sugerează că ajutorul militar acordat Ucrainei ar trebui suspendat, scrie CNN.

Mykhailo Podolyak, un consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, a scris într-o postare pe rețelele de socializare miercuri: „Când oricare dintre reprezentanții elitelor conservatoare occidentale vorbește despre necesitatea suspendării ajutorului militar pentru Ucraina, am o întrebare directă: care sunt motivele tale?"

De ce sunteți atât de insistent împotriva... distrugerii armatei ruse, care îngrozește democrațiile de zeci de ani și de ce sunteți împotriva reducerii drastice a capacității #Rusiei de a desfășura „operațiuni distructive speciale” în diferite țări și pe diferite continente?” a adăugat Podolyak.

El nu a făcut referire în mod specific la blocarea ajutorului SUA pentru Ucraina în măsura temporară a cheltuielilor aprobată de Congres în weekend, nici la demiterea președintelui Camerei americane Kevin McCarthy .

Între timp, ambasadorul Ucrainei la Washington a declarat miercuri că ambasada are un dialog bun cu „majoritatea” a candidaților probabili pentru a-l înlocui pe președintele Parlamentului american.

„Noi, cei de la Ambasada Ucrainei în SUA, continuăm activitatea noastră activă cu caucusuri, comitete, congresmeni individuali și, desigur, Senatul pentru a discuta nevoile noastre și posibilele soluții pentru următorul pachet de asistență pentru Ucraina”, a declarat ambasadorul Oksana Markarova pe Facebook . 

Ea a spus că este prea devreme pentru a discuta despre anumiți candidați: „Pot doar să spun că am construit un dialog constructiv bun cu marea majoritate a numelor care sunt menționate și echipele lor”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră