Ucraina anunță că își va opri exporturile de energie electrică către Europa dupa bombardamentele rusești

10 Oct 2022
Ucraina anunță că își va opri exporturile de energie electrică către Europa dupa bombardamentele rusești

Ucraina a anunțat că își va opri exporturile de energie electrică către Europa în urma bombardamentelor rusești care au lovit Kievul luni dimineață, a anunțat Ministerul Energiei ucrainean într-un comunicat de presă postat pe rețelele sale de socializare, scrie Le Figaro.

„Loviturile de astăzi cu rachete, care au țintit centrale termice și substații electrice, au forțat Ucraina să suspende exporturile de energie electrică începând cu 11 octombrie 2022 pentru a-și stabiliza propriul sistem energetic”, a spus ministerul într-un comunicat postat pe site-ul său.

Obuzele rusești au lovit Kiev și alte orașe ucrainene, luni, la o amploare nemaivăzută de luni de zile, lovituri considerate „nediscriminatorii” de către occidentali, la două zile după explozia care a avariat grav podul rusesc Crimeea. Loviturile au provocat cel puțin 14 morți și 89 de răniți în Ucraina, potrivit ultimului raport al poliției.

Premierul Denis hmygal a declarat că 11 infrastructuri majore au fost avariate în opt regiuni, pe lângă c

apitală. „Ei vor să distrugă sistemul energetic ”, a spus Volodymyr Zelensky, în timp ce întreruperile de curent au afectat multe regiuni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră