Tucker Carlson: "Întreaga lume știa ca Biden suferă de demență. Jurnaliştii americani? Mincinoși sau proști"

30 Iun 2024
Tucker Carlson: "Întreaga lume știa ca Biden suferă de demență. Jurnaliştii americani? Mincinoși sau proști"

La Conferința pentru Libertate din Australia care a avut loc la Sydney pe 28 iunie 2024, Tucker Carlson a criticat presa americană pentru că a ascuns starea medicală a președintelui Joe Biden, despre care a spus că „suferă de demență”. O serie de jurnaliști au ignorat problemele de sănătate ale lui Biden, care erau deja „informații publice” înainte de alegerile din 2020. Carlson a criticat mass-media pentru că a pretins că problemele lui Biden nu există și a sugerat că mass-media servește ca instrument de manipulare a informațiilor pentru a influența opinia publică. și rezultate politice în favoarea Partidului Democrat, scrie Parlamentni

A fost uimitor din toate punctele de vedere”, a comentat Tucker Carlson, gazda marii dezbateri prezidențiale din SUA, la Australian Freedom Conference (Australian Freedom Conference 2024). „Dar ceea ce a fost deosebit de uimitor a fost că, după aceea, ambii candidați s-au dus la un grup de agenți democrați adunați care se dădeau drept jurnaliști, care apoi au fost cu toții șocați să afle că Joe Biden suferea de demență. Nu le venea să creadă”, a ironizat Carlson pe reporterii democrați.

Deja cu un an înainte de alegerile din SUA, pe care Biden le-a câștigat în 2020, sora sa Valerie Biden Owens i-a spus că ar fi menționat unuia dintre prietenii ei, care îl cunoaște pe Carlson, că întreaga familie era foarte îngrijorată pentru că Joe Biden suferea de demență și totuși candidează la președintie. „Cumva a devenit candidatul Partidului Democrat și apoi a devenit președinte. Dar a fost clar de-a lungul timpului că habar n-are unde se află și că totul este crud și că soția lui lacomă, care se preface a fi medic, îl presează ca să poată merge la dineuri de stat", a spus Carlson  adăugând că totul era „cunoscut public”.

Carlson a amintit că starea lui Joe Biden a fost și este cunoscută în străinătate, precizând că se bazează pe călătoria sa din ultimii patru ani. „Chiar și cu standardele înalte de civilizație oferite străinilor din alte țări, oriunde am călătorit în ultimii ani, oamenii au spus: „Deci, ce zici de Joe Biden, cum este el?”

„Toată lumea știe despre demența lui pentru că are internet. Și sunt videoclipuri pe el. Și durează doar 15 secunde pentru a realiza că cel mai puternic lider din lume cu un arsenal nuclear masiv, angajat în două războaie simultane, nu știe ce zi este. Și asta e foarte înfricoșător”, a recunoscut Carlson.

De aceea, a fost mereu surprins că faptul că Biden suferă de demență nu a apărut în presă. Aceasta, adaugă Carlson, este condusa de „specialişti în dezinformare”. „Toată lumea se cam joacă”, a spus Carlson, revenind la dezbaterea CNN dintre Biden și Trump, după care a spus că până și jurnaliștii „au aflat în sfârșit adevărul” despre sănătatea lui Biden. „Fie sunt cu adevărat proști, fie sunt mincinoși. Sunt cu adevărat nesinceri. Îți ascund ceea ce este evident”, a anunțat el publicului australian.

Potrivit acestuia, jurnaliştii din SUA nu mai descriu evenimentele din lume şi realitatea actuală – în schimb, încearcă să selecteze şi să monitorizeze informaţiile care sunt permise în mass-media, împiedicând astfel oamenii să afle  realitatea. „Nu știi cum arată lumea decât prin ei. Ele sunt conducta prin care circulă informația. În SUA, jurnaliştii sunt jucători politici care lucrează pentru Partidul Democrat”, a spus Carlson.

A ironizat mesajul jurnaliştilor. „Misiunea autoproclamată a oamenilor din mass-media este de a salva democrația. Iar democrația, pur și simplu, este ideea că poporul este proprietarul țării. Ei delegă oameni să-i reprezinte, dar practic sunt acţionari ai acestei afaceri”, a spus prezentatorul. „Într-o democrație, nu trebuie să faci ce vrea majoritatea în fiecare moment. Dar dacă ceea ce faci nu are nicio legătură cu ceea ce dorește majoritatea, atunci știi sigur că nu este o democrație.”

Carlson consideră comportamentul atunci când opiniile oamenilor sunt complet ignorate ca fiind antidemocratic. Totuși, el admite că este posibil să influențezi opinia oamenilor.

Jurnaliştii sau, în mod ironic, potrivit lui Carlson, „apărătorii democraţiei” şi-au dat seama după dezbatere că Joe Biden era atât de nepopular, în parte din cauza sănătăţii sale, că nu poate câştiga alegerile şi vor încerca să-l înlocuiască cu altcineva. „Deodată, pentru că nu poate câștiga împotriva "omului portocaliu" (Donald Trump), trebuie să-i luăm slujba și să punem pe cineva care să-l învingă pe Trump. Pentru că asta este democrația”, a parodiat Carlson posibilul tren al gândirii jurnaliştilor americani.

Acel moment după dezbatere l-a făcut pe Carlson să se gândească că poate fiecare tabără politică interpretează cuvântul democrație puțin diferit. „S-ar putea să crezi că democrația înseamnă să faci ceea ce vrei tu și prietenii tăi. Dar cred că democrația este împlinirea în timp a voinței majorității”, și-a încheiat Carlson discursul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră