Tucker Carlson: Este Joe Biden "dictator aspirant”?

16 Iun 2023
Tucker Carlson: Este Joe Biden "dictator aspirant”?

In cel de-al patrulea episod al emisiunii sale "Tucker pe Twitter" Tucker Carlson a ridiculizat Fox News și partidul democrat din cauza mesajului FoxNews care l-a descris pe Joe Biden drept „un dictator aspirant” ("wannabe dictator"), scrie RealClearPolitics El a asemănat personalitatea lui Biden cu cea a președintelui irakian Saddam Hussein, a lui Kim Il-sung din Coreea de Nord și a dictatorului comunist al României Nicolae Ceaușescu.

TUCKER CARLSON: Marți după-amiază, administrația Biden l-a arestat pe Donald Trump, a fost o știre destul de mare pe care poate ați văzut-o. Chiar înainte de ora 21.00 în acea noapte, ca parte a acoperirii sale, Fox News a difuzat două fluxuri video în direct unul lângă celălalt, în dreapta, Donald Trump s-a adresat susținătorilor săi din New Jersey, în stânga, Joe Biden a vorbit la un eveniment pentru secretarul general al NATO la Washington. Sub acele videoclipuri, în partea de jos a ecranului, burtiera Fox scria: „un aspirant dictator vorbește la Casa Albă după ce și-a arestat rivalul politic”.

Această burtieră a durat mai puțin de 30 de secunde, dar efectul a fost imediat. În interiorul Fox, femeile care conduc rețeaua s-au panicat primele și l-au certat pe producătorul care a pus burtiera pe ecran. La mai puțin de 24 de ore după aceea și-a dat demisia. A fost la Fox de mai bine de un deceniu, fiind considerat unul dintre cei mai capabili oameni din companie. S-a oferit să rămână pentru cele două săptămâni obișnuite, dar Fox i-a spus să-și elibereze biroul și să plece imediat.

Apoi, compania a emis scuze publice pentru cuvintele "aspirant dictator", care au apărut timp de 27 de secunde, burtiera a fost scoasă imediat”, a spus departamentul de relații publice al lui Fox, apoi a adăugat în mod amenințător că acest caz a fost „rezolvat”. Totul a fost adevărat, dar nu a fost suficient pentru a salva Fox News din scandalul care a urmat.

Pentru un timp, în restul presei, burtiera Fox cu privire la arestarea lui Donald Trump a părut să umbrească arestarea lui Trump în sine.

„Sugerând că Biden este un dictator”, a declarat citatul Washington Post, „Fox News a depășit limita”.

Alexander Vindman a fost ferm de acord. Vindman este oaspete peren la MSNBC și promotor cu normă întreagă al Ucrainei de care vă amintiți de la Russiagate. Pe Twitter, el a cerut ca Pentagonul să retragă Fox News din toate bazele militare, este „absolut inacceptabil ca American Forces Network să transmită programe care îl atacă direct în mod fals pe comandantul șef al forțelor armate americane”.

Cu alte cuvinte, Vindman a scris ca  Joe Biden trebuie să interzică orice critică la adresa sa, pentru că asta fac cei care nu sunt dictatori.

John Cusack a mers mai departe, „pentru că crima de a-l numi pe Biden dictator Fox ar trebui să fie închis”, a scris vedeta de film din anii '80. „Guvernul trebuie să le ia licența de difuzare”. Asta se putea citi peste tot pe internet.

Democrații au fost foarte, foarte supărați, dar de ce sunt ei furioși dacă burtiera de pe Fox era falsă? Oricum minciunile isterice nu par să mai deranjeze pe nimeni.

Dacă un producător de știri prin cablu l-ar fi numit pe Joe Biden un geniu sau l-ar fi acuzat că este în secret sudanez probabil că Fox News nu și-ar fi cerut scuze pentru asta, dar faptul ca l-a numit pe Joe Biden un aspirant dictator a deranjat.

Deci, dacă ești sincer cu tine însuți trebuie să te întrebi: este Joe Biden un aspirant dictator?

Această întrebare a apărut ieri la briefingul de la Casa Albă:

REPORTER: Aseară, Fox News a pus o burtieră care se referea la președinte drept un "aspirant dictator"și mă întreb dacă Casa Albă are vreun comentariu?

KARINE JEAN-PIERRE -purtatorul de cuvând al Casei Albe: Deci, uite, probabil că sunt aproximativ 787 de milioane de lucruri pe care le pot spune despre asta, care au fost greșite în ceea ce am văzut aseară, dar nu cred că o să intru în asta.

REPORTER: Nu există niciun comentariu?

KJP: Cred că tocmai am comentat.

Oh, nu este necesar niciun comentariu. Desigur, Joe Biden nu este un aspirant dictator. Doar pentru că încearcă să-l bage pe celălalt candidat în închisoare pentru tot restul vieții pentru o crimă pe care el însuși a comis-o nu înseamnă că are un impuls totalitar, asta e absurd.

Este nevoie de mult mai mult decât să-ți închizi rivalii politici pentru a câștiga titlul de aspirant dictator, acesta este consensul de la Washington în seara asta și, în anumite privințe consensul poate fi corect. Nu este puțin lucru să fii un aspirant dictator. Este un proces destul de mare, sunt o mulțime de pași.

În primul rând, sunt banii - singurul lucru pe care toți dictatorii îl au în comun este că se îmbogățesc pe ei înșiși și pe familiile lor - tribul lor - chiar dacă țara pe care o guvernează devine din ce în ce mai săracă și mai disperată. Aceștia iau comisioane de la afaceri și de la alți dictatori, folosesc funcțiile oficiale ale guvernului lor pentru a-și canaliza banii către ei înșiși, nu se obosesc să ascundă roadele acestui lucru, trăiesc în vile stralucitoare cu peluze mari, departe de orașele pline, unde cetățenii lâncezesc în sărăcia crescândă, în unele cazuri trăind literalmente în corturi pe stradă.

Așa că nu o ascund cu adevărat - totul este destul de flagrant și oamenii obișnuiți se supără, și vor să ca dictatorii sa știe că ei se supără, dar dictatorilor nu le pasă pentru că populația nu poate face nimic în privința asta într-o dictatură, nu mai este posibil să lupți împotriva nedreptății într-un astfel de sistem.

Oamenii nu se pot aduna în număr mare pentru a protesta împotriva guvernării dictatorului.
Dacă încearcă să o facă sunt fie arestați de un serviciu de securitate de stat chiar și la ani de zile de la producerea faptelor. Dacă cetățenii persistă să creadă că se pot aduna în grupuri pentru a protesta, ei pot fi împușcați cu un glonț în gât doar pentru a face umilirea completă pentru a clarifica lecția pentru toți ceilalți că rudele lor pot fi arestate pentru că au îndrăznit să se plângă că copiii lor au fost uciși pentru că s-au plâns.
Asta se întâmplă de fapt în unele locuri, întreabă-o pe mama lui Ashli ​​Babbitt care a fost arestată  dupa ce fiica ei a fost ucisa de politie pe 6 ianuarie la Capitoliu. Acesta este mesajul pe care un dictator l-ar trimite și, apropo, nu doar protestul public ar fi interzis într-o dictatură dar nu ai avea voie să te plângi nici în propria casă.

Opiniile neautorizate exprimate pe internet ar fi cenzurate. Mergeți prea departe, apăsați prea adânc, spuneți prea mult adevăr și vă vor șterge opiniile. Nu au de ales, este o chestiune, așa cum se spune, despre încredere și siguranță, trebuie să ai încredere în lider, altfel îi vei pune în pericol siguranța, nu îi poți pune în pericol siguranța în acest moment, liderul are arme nucleare și îți va aminti asta din cand in cand.

În orice caz, oricum sunteți în curs de dezarmare, împreună cu toți ceilalți care au arătat o loialitate îndoielnică față de lider, cei care susțin regimul își pot păstra armele și le pot folosi liber, inclusiv în transportul public. Acesta este un drept civil de bază pentru ei, dar pentru cei care nu fac parte din program, autoapărarea este un privilegiu inaccesibil.

Domnule și doamna opoziție pașnică, sunteți un pericol pentru societate și știm cine sunteți și, de fapt, aspirantul dictator știe cine sunt, deoarece el știe tot pentru că tehnologia l-a făcut Atotvăzător.

Un raport din Wired Magazine chiar săptămâna aceasta a dezvăluit că, prin demonstrație, extrem de nedictatorială este ocupat să urmărească telefoanele a milioane de americani fără să știe și fără să se obosească să obțină un mandat și, în același timp, aceeași administrație nedictatorială stochează un Un depozit masiv de informații dăunătoare despre acești americani care vor fi folosite la un moment dat, suntem siguri în scopuri cu totul nobile.

Deci administrația știe acum totul: unde îți petreci zilele, cu cine vorbești, ce crezi, obiceiurile tale porno. Nu e mare lucru că administrația știe deja ce cumperi, desigur, pentru că a sprijinit marile bănci să predea informațiile confidențiale ale cardului de credit, nu pentru că cineva de aici ar fi un aspirant dictator să fie clar, ci doar pentru că este plăcut să ai aceste informații în cazul în care, dupa cum spune departamentul de PR Fox News, apare o situație care trebuie abordată.

Este absolut normal, nu e o dictatură, în regulă.

Dar, în cele din urmă, principalul motiv pentru care știi că Joe Biden nu este un aspirant dictator este pentru că pur și simplu nu se potrivește profilului.

Ca om, dictatorii au acel aspect pe care îl cunoști pe unul când îl vezi. Dictatorii construiesc un cult ale personalității în jurul lor și îi folosesc pe cei chemați pentru a nega ceea ce este evident.

În ultimii săi ani, doar un exemplu, dictatorul nord-coreean Kim Il-sung a dezvoltat o tumoare enormă de dimensiunea unei mingi de baseball pe ceafă, era imensă, era grotesc, era chiar acolo, nu puteai să o ignori, nu puteai să nu nu o vezi, dar în Coreea de Nord mass-media de stat a ignorat-o - s-au prefăcut că nu există și așadar, într-un sens, ea nu a existat pentru că dacă o tumoare crește pe gât dar nimeni nu recunoaște că este cu adevărat acolo, ea nu există.

Din fericire, nimic de genul acesta nu se întâmplă în țara noastră sau se va întâmpla vreodată.

Dacă Joe Biden ar fi dezvoltat o problemă fizică sau medicală profundă care era evidentă pentru toată lumea, jurnaliştii ar fi spus ceva, aceasta nu este Coreea de Nord.

Nu avem mass-media de stat aici, dacă Joe Biden ar fi fost incapabil să spună o propoziție completă sau și-ar fi confundat sora cu soția sa sau ar fi început brusc să cadă în public fără niciun motiv, sigur că New York Times ar raporta despre asta și apoi ar ajunge să afle ceea ce se întâmplă de fapt.

Asta ar fi datoria lor într-o țară liberă ca a noastră. Nu e ca și cum ar ascunde, ideea însăși a unei mușamalizări sună ca o teorie a conspirației, de fapt una periculoasă, așa că oprește-te și, apropo, dacă Joe Biden ar fi fost un aspirant dictator, ar avea familia pe măsură - toți dictatorii o au.

Saddam Hussein i-a avut pe Uday și Qusay, erau prinți care trăiau deasupra legii și își satisfaceau cele mai decadente fantezii cu încredere totală că nu vor fi niciodată trași la răspundere de către poliție. Fii ai unui dictator, ei știau că pot face exact ce își doresc și așa au făcut.

Nu există nimeni așa în preajma lui Joe Biden – el nu are scandaluri sexuale ciudate în inima familiei sale despre care nimeni din mass-media nu va vorbi vreodată; nu are un fost frate deținător de club de noapte care să-și câștige existența de 30 de ani fiind rudă cu el.

Nu sunt deloc chestii de dictator.

Joe Biden nu acordă rudelor sale titluri ridicole umflate pe care mass-media trebuie să le ia în serios; nu-i cheamă pe oameni doctori care nu au făcut facultatea de medicină și apoi te obligă să dai din cap ca și cum ar fi adevărat în timp ce toată lumea știe că nu este - așa cum a facut Nicolae Ceusescu cu soția sa, Elena.

Joe Biden nu ar face niciodată asta.

Joe Biden nu e îmbrăcat ca un dictator, nu face sesiuni foto și ochelari de soare cu oglindă la volanul unei mașini sport pentru a vă convinge că nu este fragil și senil ci este puternic, viril și înțelept, pur și simplu nu este stilul lui.

Dacă Joe Biden ar fi un dictator, ar purta epoleți și ar purta o vestă de călărie cu ciucuri și nu ar fi atât de liniștit dacă ar fi fost dictator

Dacă ar fi fost un dictator, discursurile lui Biden ar arăta ca la Nürnberg pe un fundal roșu sânge, cu soldați înarmați alături de el țipând că-și zdrobesc dușmanii, sincer, Biden s-a apropiat de acel moment în septembrie anul trecut, la un discurs la Philadelphia, dar nu a fost în niciun caz într-un sens dictatorial.

A fost necesar, așa cum asigură MSNBC la acea vreme, pentru că Biden și-a propus să-și arate credința în aparatul militar - în capacitatea sa de a susține ordinea democrată, să vadă că era vorba de democrație, nu de dictatură, fără motiv de alarmă, el nu este un dictator.

Un dictator ar stoca muniție pentru proprii birocrați, inclusiv pentru colectorii săi de taxe; el ar redefini codul legal pentru a face din neloialitate față de regim cea mai gravă crimă.

El ar pretinde controlul celor mai intime părți ale vieții cetățenilor săi - ar defini ce atitudini li se permite să aibă despre sex și religie și cum să-și crească familiile.

Chiar și în etapa sa grandioasă finală a dictaturii ar pretinde că este proprietarul copiilor lor, iar Joe Biden nu ar face asta și pentru a demonstra că nu va face niciodată asta, Biden a lansat chiar săptămâna aceasta acest videoclip: „Aceștia sunt copiii noștri, aceștia sunt vecinii noștri, nu sunt copiii altora sunt toți copiii noștri, iar copiii noștri sunt sforile de zmeu care țin în sus ambițiile noastre naționale".

BIDEN: Contează foarte mult cum îi tratăm pe toți cei din această țară, pe americanii LGBTQ, în special pe copii carora le spunem ca sunteți iubiți, sunteți auziți și această Administrație vă sprijină.

Vedeti, Joe Biden nu spune că copiii tăi îi aparțin asa cum ar spune un dictator, el spune ceva foarte diferit, spune că copiii sunt ai Americii, nu sunt  ai tăi. Îți împarți copiii cu Joe Biden în mod egal, cu weekenduri alternative, ai custodia comună cu Joe Biden și poți mulțumi cerului că o ai.

O națiune este ca o familie, fiecare familie are un cap, un tată, care este Joe Biden, tatăl națiunii noastre, iar doamnele și domnii sunt acum Patria lui, pur și simplu nu o numiți dictatură sau va trebui să emitem o declarație prin care vă dezavuăm.

Alte stiri din Externe

Ultima oră