Tucker Carlson acuză Fox de fraudă și încălcare a contractului

10 Mai 2023
Tucker Carlson acuză Fox de fraudă și încălcare a contractului

La două săptămâni după ce a fost înlăturat de Fox News, Tucker Carlson a acuzat marți canalul TV de fraudă și încălcare a contractului – și a formulat o serie de cereri de documente care ar putea precede acțiunile în justiție, scrie Axios.

Scrisoarea agresivă a avocaților săi către Fox îl poziționează pe Carlson să argumenteze că prevederea de neconcurență din contractul său nu mai este valabilă - eliberându-l să-și lanseze propria emisiune sau întreprindere media concurentă.

Marți, Carlson a anunțat că își va aduce emisiunea pe Twitter .

„În curând, vom aduce pe Twitter o nouă versiune a emisiunii pe care am făcut-o în ultimii șase ani și jumătate”, a spus el în videoclip. "Aducem și alte lucruri, despre care vă vom spune. Dar deocamdată suntem doar recunoscători că suntem aici. Libertatea de exprimare este principalul drept pe care îl aveți. Fără ea, nu aveți alte drepturi."

Apariția pe Twitter ar părea să încalce din punct de vedere tehnic contractul lui Carlson cu Fox, dar scrisoarea avocaților săi susține efectiv că Fox a încălcat contractul mai întâi.

Avocații lui Carlson și-au trimis scrisoarea înainte ca acesta să apară pe Twitter pentru a-și anunța noua emisiune, spun sursele Axios.

Scrisoarea – de la avocatul lui Carlson Bryan Freedman către oficialii Fox Viet Dinh și Irena Briganti – spunea că angajații Fox, inclusiv „Rupert Murdoch însuși”, au încălcat promisiunile făcute lui Carlson „în mod intenționat și cu nesocotire pentru adevăr”.

Avocații îi acuză pe directorii Fox – despre care două surse spun că sunt Dinh și Murdoch – că au făcut „reprezentări materiale” sau promisiuni lui Carlson care au fost încălcate intenționat, ceea ce constituie o fraudă.

În special, scrisoarea susține că Fox a încălcat un acord cu Carlson pentru a nu divulga comunicările sale private către mass-media și pentru a nu folosi mesajele private ale lui Carlson „pentru orice acțiune negativă împotriva lui”.

Mai multe instituții au raportat despre comunicările redactate ale lui Carlson din documentele folosite în proces și au sugerat că acestea au dus la eliminarea lui.

Scrisoarea susține, de asemenea, că Fox și-a încălcat promisiunile de a nu se înțelege cu Dominion Voting Systems „într-un mod care ar indica o abatere” din partea lui Carlson și de a nu întreprinde nicio acțiune într-un acord care ar dăuna reputației lui Carlson.

Lui Carlson i s-a spus de către un membru al consiliului de administrație Fox că ​​a fost scos de pe ecran ca parte a înțelegerii cu Dominion, au declarat pentru Axios două surse informate.

Avocații săi cred că declarațiile false pretinse de Carlson echivalează cu o încălcare a contractului. „Aceste acțiuni nu numai că au încălcat acordul de bună-credință și de tratare echitabilă dar au dat naștere la reclamații pentru încălcarea contractului și denaturarea intenționată și neglijentă”, se spune în scrisoare.

Un purtător de cuvânt al Fox News a spus că este „categoric fals” că Carlson și-a pierdut locul de muncă ca parte a acordului de 787,5 milioane de dolari al rețelei cu Dominion Voting Systems.

„Dominion nu a insistat ca ei să-l concedieze pe Tucker Carlson ca parte a acordului” a spus Stephen Shackelford, un avocat extern al Dominion.

Carlson susține, de asemenea, că Briganti, șeful de comunicare și relații publice de lungă durată al lui Fox, a încercat să „submineze, să jeneze și să interfereze” cu perspectivele viitoare de afaceri ale lui Carlson, despre care susține că ar constitui o altă încălcare a contractului său de muncă.

„Nu vă înșelați, intenționăm să citam înregistrările telefoanelor mobile ale doamnei Briganti și documentele aferente, care dovedesc comunicările cu ea și cu toate mass-media, inclusiv, dar fără a se limita la New York Times”, se spune în scrisoare.

Avocații lui Carlson au adăugat că, deoarece Carlson ia în considerare un litigiu împotriva rețelei pentru a rezolva aceste dispute, Fox News trebuie să ia măsuri imediate „pentru a păstra toate documentele și datele existente” relevante pentru relația Fox cu Carlson, inclusiv corespondența dintre directorii de vârf și mai multe puncte de difuzare media.

Alte stiri din Externe

Ultima oră