Tucker Carlson va lansa o nouă emisiune pe Twitter: "Ne-am întors"

10 Mai 2023
Tucker Carlson va lansa o nouă emisiune pe Twitter: "Ne-am întors"

Fostul prezentator Fox News Tucker Carlson a anunțat o nouă emisiune pe Twitter într-un videoclip postat pe platforma de socializare, scrie Forbes

Tucker Carlson intenționează să-și relanseze emisiunea pe Twitter, potrivit unui videoclip publicat pe Twitter. Vestea vine după ce un articol de la Axios duminică a remarcat că Carlson discuta cu CEO-ul Twitter, Elon Musk, despre cei doi bărbați care lucrează împreună.

„În curând, vom aduce pe Twitter o nouă versiune a emisiunii pe care am făcut-o în ultimii șase ani și jumătate”, a spus Carlson într-un nou videoclip pe Twitter.

„Vom aduce și alte lucruri, despre care vă vom spune. Dar deocamdată suntem doar recunoscători că suntem aici. Libertatea de exprimare este principalul drept pe care îl aveți. Fără el, nu aveți altele. Ne vedem în curând”, a continuat Carlson.

Carlson a fost înlaturat de postul Fox News în circumstanțe misterioase. Unele rapoarte susțin că Carlson a fost retras din cauza comentariilor controversate pe care gazda le-a făcut în mesaje SMS private care au devenit publice doar ca parte a unui proces pentru defăimare introdus de Dominion Voting Systems. Dar alte rapoarte au speculat că Carlson a fost înlăturat pentru o dispută la locul de muncă în care a încercat să concedieze mai mulți directori. Nici Fox News, nici Carlson nu au spus clar de ce a fost scos depe post

Se pare că Carlson a încercat să-și negocieze ieșirea oficială de la Fox News. Pentru că, în timp ce a fost scos de pe ecrane, el are încă un contract care se prelungește până la începutul anului 2025. Fox ar putea încerca să încetinească negocierile de ieșire în efortul de a împiedica gazda să meargă la o rețea concurentă.

Tucker Carlson va renunța la cel puțin 25 de milioane de dolari pe care i le datorează Fox Corp. pentru a încălca clauza de neconcurență”, a menționat Dylan Byers de la Puck News într-un tweet de marți după-amiază.

Dar în acest moment se pare că rețeaua concurentă nu este deloc o rețea, ci o platformă de social media.

În videoclipul său de pe Twitter, Carlson le-a spus telespectatorilor că „la nivelul cel mai elementar, știrile pe care le consumi sunt o minciună, o minciună de tipul cel mai furtiv și mai insidios. Faptele sunt ascunse intenționat, împreună cu proporția și perspectiva. Ești manipulat.”

„Cum este să lucrezi într-un astfel de sistem? După mai bine de 30 de ani în mijlocul ei, am multe de povestit. Cel mai bun lucru la care poți spera în domeniul știrilor în acest moment este libertatea de a spune cel mai întreg adevăr pe care îl poți spune, dar există întotdeauna limite. Și știi că dacă te lovești acele limite de suficient de mult, vei fi concediat pentru asta. Nu este o presupunere, este garantat. Fiecare persoană care lucrează în mass-media în limba engleză înțelege asta.”

„În mod uimitor, din această seară, nu au mai rămas multe platforme care să permită libertatea de exprimare. Ultimul mare rămas în lume, singurul, este Twitter, unde ne aflăm acum. Twitter a servit mult timp ca loc în care se incubează și se dezvoltă conversația noastră națională. Twitter nu este un site partizan. Toată lumea are voie aici și credem că este un lucru bun”, a spus Carlson în noul său videoclip.

„Și totuși, în cea mai mare parte, știrile pe care le vedeți analizate pe Twitter provin de la organizații media care sunt ele însele mijloace de propagandă puțin deghizate. O vezi la știrile prin cablu, vorbești despre asta pe Twitter. Rezultatul poate părea ca o dezbatere, dar de fapt cei care se ocupă sunt încă la conducere. Credem că este un sistem prost. Știm exact cum funcționează și ne-am săturat de asta”, a continuat Carlson.

O solicitare de comentariu trimisă pe Twitter marți după-amiază a fost primită cu un emoji caca, un răspuns automat creat de Elon Musk. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră