Trump vrea să pună serviciile secrete americane la "cură de slăbire"

05 Ian 2017 | scris de Gheorghe Voicu
Trump vrea să pună serviciile secrete americane la

Președintele ales al SUA, Donald Trump, intenționează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât consideră că unele dintre aceste agenții sunt supradimensionate sau politizate, scrie publicația Wall Street Journal (WSJ) în ediția de miercuri, citată de EFE,scrie agerpres.ro.

Potrivit unor surse neprecizate, Trump dorește să restructureze CIA pentru a diminua personalul care lucrează la sediul central al acestui serviciu și să suplimenteze în schimb numărul agenților trimiși în misiune în străinătate.

Trump 
De asemenea, viitorul președinte al SUA consideră că Oficiul directorului comunității serviciilor de informații din SUA (DNI) dispune de resurse prea mari pentru nevoile sale reale și în plus această structură este politizată.
'Punctul de vedere al echipei lui Trump este că serviciile de informații sunt total politizate', a indicat publicației WSJ una dintre sursele consultate, care a mai apreciat că aceste servicii au nevoie și de 'o cură de slăbire'.


Trump a criticat sever serviciile secrete americane pentru rapoartele invocate de actuala Administrație a lui Barack Obama în susținerea tezei că atacurile cibernetice care au pus-o în dificultate pe Hillary Clinton în timpul campaniei electorale au fost coordonate din Rusia.
Viitorul președinte se va întâlni vineri cu directorii CIA, FBI și DNI pentru a discuta despre acele rapoarte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră