Trump salutat la summitul evreilor republicani promite că va anula vizele protestatarilor pro-palestinieni: "Iubesc Israelul"

29 Oct 2023
Trump salutat la summitul evreilor republicani promite că va anula vizele protestatarilor pro-palestinieni: "Iubesc Israelul"

Fostul președinte a vorbit la la conferința Republican Jewish Coalition si a promis că va opri al Treilea Război Mondial și a spus despre victimele atacurilor Hamas din 7 octombrie: „Vor fi răzbunați chiar și dincolo de ceea ce vă gândiți", scrie HaaretzFostul președinte al SUA, Donald Trump, își deschide discursul la conferința Coaliției Evreiești Republican, declarând: „Iubesc Israelul. Iubesc Israelul.”

Donald Trump a câștigat de departe cea mai mare ovație în picioare la adunarea din Las Vegas a Coaliției Republicane Evreiești, chiar și după ce și-a folosit primele remarci după atacurile Hamas din 7 octombrie pentru a-și exprima propriile nemulțumiri personale.

„Fiecare viață care se pierde în acest conflict este pe umerii Hamas și doar Hamas”, a spus Trump. „Și cred că trebuie să adăugați cu adevărat cuvântul Iran”, a spus el, atacându-l în continuare pe Biden pentru că a încercat să ofere ajutor umanitar palestinienilor.

„Nu vom începe războaie, dar războaiele trebuie să fie terminate înainte de pace”, a spus el, pronunțându-se împotriva încercării de a construi democrații în țări „cu nisipuri mișcătoare”.

„Voi opri al treilea război mondial, nu vei avea al treilea război mondial”, a spus el. „Vom restabili pacea prin putere”, a spus el lăudându-l pr premierul ungar Viktor Orban pentru că i-a cerut lui Biden să demisioneze în urma atacului.

"Sub președinția mea, am păstrat Israelul în siguranță și lumea în siguranță. Astăzi, lumea explodează. Nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă aș fi fost președinte. Ucraina nu s-ar fi întâmplat niciodată, inflația nu s-ar fi întâmplat niciodată", a spus el.

„Vor fi răzbunați chiar și dincolo de ceea ce vă gândiți”, a spus el despre victimele israeliene ale atacurilor Hamas.

Trump a adăugat că ar fi putut aduce Iranul în Acordurile Avraam dacă ar fi fost reales în 2020.

Trump, ale cărui opinii despre evreii americani s-au deteriorat în stereotipuri de zeci de ani, a folosit în mod repetat sprijinul său autoproclamat fără precedent pentru Israel ca o pavază împotriva acuzațiilor de antisemitism – toate în timp ce i-a considerat pe evreii care votează pentru democrați drept „foarte neloiali” față de Israel.

O analiză Haaretz a donațiilor republicanilor evrei în primele câteva luni ale campaniei primare prezidențiale republicane din 2024 a dezvăluit că un număr notabil de donatori pro-Trump îl vor sprijini în mod clar pe fostul președinte indiferent de situație. Cu toate acestea, donatorii evrei par împărțiți cu privire la cine reprezintă cea mai bună alternativă pentru președinte, mulți donând mai multor candidați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră