Trump promite că îl va „zdrobi” pe Biden în 2024: „Vom recâștiga Casa Albă” 

28 Apr 2023
Trump promite că îl va „zdrobi” pe Biden în 2024: „Vom recâștiga Casa Albă” 

„Vom recâștiga Casa Albă” : în fața alegătorilor săi din New Hampshire, Donald Trump s-a angajat joi, 27 aprilie, să-l „zdrobească” pe președintele Joe Biden – a cărui candidatura tocmai a fost oficializată – în timpul alegerilor din 2024, scrie Le Figaro.

"Marți, Joe Biden a declarat oficial că își dorește încă patru ani dezastruoși”  la putere, a criticat fostul președinte republican. Donald Trump nu a avut cuvinte suficient de dure pentru a denunța palmaresul succesorului său: o țară cufundată în violență și criminalitate, zdrobită de inflație, unde băncile „se prăbușesc”... În 2024, America va avea de ales între „succes și eșec”, "securitate sau anarhie" ,"Prosperitate sau dezastru”, a spus el pe un ton serios.

Fostul chiriaș al Casei Albe a organizat primul său miting de campanie după acuzarea sa istorică de către un tribunal din New York. „O să-l zdrobim pe Joe Biden” , a asigurat fostul om de afaceri în fața susținătorilor săi, purtând celebrele sale șepci roșii. Donald Trump a lansat apoi o imitație a lui Joe Biden, care implică faptul că liderul octogenar era senil - o afirmație recurentă în rândul republicanilor.

Deasupra luptei

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, l-a criticat și pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, cel mai mare rival al său pentru nominalizarea la președinția republicană, dar care încă nu și-a declarat candidatura. „Se destramă” în sondaje, a ironizat el. În ciuda acuzării sale istorice, Donald Trump navighează în prezent cu mult deasupra luptei candidaților republicani. Și, prin urmare, ar putea fi ales de partidul său pentru a se confrunta din nou cu Joe Biden în noiembrie 2024.

New Hampshire, unde se află într-o întâlnire, este printre primele state care își organizează primarele republicane la începutul anului 2024. O victorie în acest stat i-ar garanta câștigătorului lui Donald Trump un impuls prețios – și necesar – pentru viitor. 

Înconjurat de investigații în afaceri financiare, de presiunile sale electorale în Georgia în 2020 sau chiar de gestionarea arhivelor sale de la Casa Albă, Donald Trump se aruncă cu capul înainte în noua sa campanie electorală, denunțând „o vânătoare de vrăjitoare”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră