Trump dă vina pe SUA pentru că „aproape l-a forțat” pe Putin să invadeze Ucraina

10 Oct 2022
Trump dă vina pe SUA pentru că „aproape l-a forțat” pe Putin să invadeze Ucraina

Fostul președinte Donald Trump a acuzat Statele Unite că „aproape l-au forțat” pe președintele rus Vladimir Putin să invadeze Ucraina, scrie Newsweek.

Trump a criticat modul în care președintele Joe Biden s-a ocupat de relațiile diplomatice cu Rusia. Dar criticii îl acuză pe Trump că a luat poziții considerate favorabile lui Putin .

În timpul unui interviu la Real America's Voice, o rețea de dreapta favorabilă lui Trump, fostul președinte a criticat administrația Biden. El a susținut că „retorica” lor din lunile care au precedat invazia Ucrainei a contribuit la decizia lui Putin.

"De fapt, l-au batjocorit, dacă te uiți cu adevărat la asta. Țara noastră și așa-zisa noastră conducere, l-au batjocorit pe Putin. Am spus, știi, aproape că îl forțează să accepte ceea ce spun ei. Retorica era atât de proastă.”

El a susținut, fără dovezi, că invazia Ucrainei nu s-ar fi întâmplat „niciodată” dacă ar fi fost încă președinte. De asemenea, nu a oferit niciun exemplu specific despre modul în care SUA l-au „batjocorit” pe Putin să invadeze Ucraina.

Trump și-a prezentat, de asemenea, relația de lucru atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, atunci când gazda Real America's Voice, Wayne Root, a sugerat că Biden l-ar putea trimite pe Trump să negocieze un acord de pace.

„M-am înțeles foarte bine atât cu Zelensky, cât și cu Putin”, a spus Trump.

Trump a fost criticat pentru comentariile anterioare ale războiului Rusia-Ucraina

Trump a fost criticat pentru mai multe comentarii despre războiul Rusia-Ucraina. În zilele premergătoare conflictului, Trump a spus că Putin a fost un „geniu” pentru mutarea trupelor în Ucraina.

În martie, el a reînnoit controversele după ce a părut să-l împingă pe Putin să publice orice informații pe care le are despre presupusele afaceri ale lui Hunter Biden în Rusia, în timpul unei conversații la Real America's Voice despre o acuzație conform căreia compania lui Biden a primit 3,5 milioane de dolari de la văduva unui fost primar al Moscovei.

"Ea i-a dat trei milioane și jumătate de dolari. Așa că acum aș crede că Putin va ști răspunsul la asta. Cred că ar trebui să-l spuna. Cred că ar trebui să știm acel răspuns", a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră