"Trebuie să fim pregătiți să folosim arme nucleare: Putin, nu te pune cu noi!", spune un general NATO

20 Iun 2022
"Trebuie să fim pregătiți să folosim arme nucleare: Putin, nu te pune cu noi!", spune un general NATO

„Pentru o descurajare credibilă, avem nevoie atât de mijloacele, cât și de voința politică pentru a implementa descurajarea nucleară, dacă este necesar”, a declarat șeful Forțelor Aeriene Ingo Gerhartz (56 de ani), vineri, la Simpozionul Internațional Seapowers din Kiel, scrie ziarul german Bild

Într-un limbaj simplu: Dacă este necesar, noi, țările NATO, trebuie să fim pregătiți să folosim arme nucleare dacă Rusia o face mai întâi.

„Putin, nu te pune cu noi!” spune el referindu-se la un posibil atac rusesc,

„Până în 2030, europenii vor avea peste 600 de avioane de luptă moderne în regiunea Mării Baltice. Apoi sunt avioanele americane.”

Apelurile la arme vin și din Marea Britanie pentru a se pregăti de luptă. S-ar putea ca Marea Britanie să fie nevoita să intervină din nou pe continent, așa cum a făcut în primul și al doilea război mondial.

Suntem generația care trebuie să pregătească armata să lupte din nou în Europa”, a declarat Sir Patrick Sanders, 56 de ani, noul comandant suprem al armatei Marii Britanii, potrivit Sun.

În consecință, Sanders și-a folosit debutul în rolul său de șef de stat major pentru a trimite un mesaj tuturor soldaților săi. Și a fost greu, pentru că sintagma „a lupta din nou în Europa” este o aluzie clară la cel de-al Doilea Război Mondial.

Baia de sânge pe care rușii au provocat-o în Ucraina zguduie ordinea mondială. Deci este al treilea război mondial iminent? Nu se intenționează să se ajungă la asta, dar potrivit lui Sanders, „există acum o nevoie urgentă de a forma o armată capabilă să lupte alături de aliații noștri și să învingă Rusia în luptă”.

Expertul militar Maximilian Terhalle (46 de ani), în prezent profesor invitat la London School of Economics, avertizează că țările NATO trebuie să demonstreze acum că sunt pregătite să-i facă față militar lui Putin: „Încă o dată, Occidentul, condus de SUA , trebuie să își etaleze superioritatea în termeni siguri.”

Terhalle susține o poziție solidă în conflictul cu Rusia. Armele nucleare joacă, de asemenea, un rol crucial în acest sens. Doar cei care sunt dispuși să folosească arme nucleare în caz de urgență pot descuraja efectiv, spune Terhalle.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră