Armata britanică trebuie să fie pregătită să „lupte din nou în Europa ”, a spus noul șef al armatei britanice

19 Iun 2022
Armata britanică trebuie să fie pregătită să „lupte din nou în Europa ”, a spus noul șef al armatei britanice

Comentariile lui Sir Patrick Sanders urmează avertismentele atât din partea primului ministru, cât și a secretarului general al NATO de a fi pregătiți să ofere Ucrainei sprijinul pe termen lung., scrie SkyNews

Trupele britanice trebuie să se pregătească „să lupte din nou în Europa”, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, a avertizat noul șef al Armatei.

Generalul Sir Patrick Sanders a preluat luni de la generalul Sir Mark Carleton Smith și le-a scris acuzaților săi despre provocările cu care se confruntă.

„ Invazia Ucrainei de către Rusia subliniază scopul nostru principal de a proteja Marea Britanie, fiind gata să lupte și să câștige războaie pe uscat”, a spus el.

„Există acum un imperativ arzător de a forma o armată capabilă să lupte alături de aliații noștri și să învingă Rusia în luptă.

„Suntem generația care trebuie să pregătească Armata să lupte din nou în Europa”.

El a adăugat că este primul șef al Statului Major din 1941 care a preluat comanda Armatei „în umbra unui război terestru din Europa care implică o putere continentală”.

El a menționat că „lumea s-a schimbat din 24 februarie și acum există un imperativ arzător de a forma o armată capabilă să lupte alături de aliații noștri și să învingă Rusia în luptă”.

Generalul Sir Patrick și-a stabilit, de asemenea, obiectivul de a „accelera mobilizarea și modernizarea Armatei pentru a întări NATO și a refuza Rusiei șansa de a mai ocupa Europa... suntem generația care trebuie să pregătească armata să lupte din nou în Europa”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră