Traficantul rus eliberat de SUA îl sprijină pe Putin: "Occidentul că încurajează o sinucidere a civilizației, sunt mândru că sunt rus"

10 Dec 2022
Traficantul rus eliberat de SUA îl sprijină pe Putin: "Occidentul că încurajează o sinucidere a civilizației, sunt mândru că sunt rus"

Eliberat într-un schimb cu Washingtonul cu jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, traficantul de arme rus Viktor Bout l-a susținut sâmbătă pe Vladimir Putin și ofensiva din Ucraina, scrie Le Monde.

„Sunt mândru că sunt rus, iar președintele nostru este Putin” , a declarat într-un interviu acordat presei ruse RT, acest fost ofițer al armatei sovietice în vârstă de 55 de ani, care spune că sprijină „pe deplin” atacul condus de Kremlin în Ucraina.

„Dacă aș avea ocazia și abilitățile necesare, m-aș oferi voluntar [pentru a lupta în Ucraina , a spus el, spunând că „nu înțelege” de ce ofensiva masivă a Moscovei nu a avut loc din 2014.

S-a prezentat din nou ca un om de afaceri care lucra legal.

Persoana în cauză a negat, de asemenea, că ar fi vândut arme talibanilor, așa cum e acuzat de articolele din presa americană. „Talibanii au pus un preț pe capul meu. Deci, cum pot spune că am colaborat cu ei? Nu are sens ”, a spus el. În cele din urmă, el a acuzat Occidentul că încurajează „o sinucidere a civilizației” cu „droguri, LGBTQ+” – o retorică folosită în mod regulat de guvernul rus.

Născut, potrivit unui raport al Națiunilor Unite, în 1967 la Dușanbe, capitala fostei republici sovietice Tadjikistan, Viktor Bout a studiat la Institutul Militar de Limbi Străine din Moscova, înainte de a intra în armata aeruui. El a putut, după 1991 și căderea URSS, potrivit acuzatorilor săi, să achiziționeze la un preț mic o cantitate de armament pe baze militare din fosta URSS, apoi în plin haos, și să le revândă în mai multe zone de conflict, în Africa de exemplu. Posibilele sale legături cu serviciile ruse nu sunt cunoscute.

Alte stiri din Externe

Ultima oră