Dilema Theresei May. Cum va negocia Marea Britanie?

03 Iul 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Dilema Theresei May. Cum va negocia Marea Britanie?

Theresa May, actualul ministru de interne al Marii Britanii şi principala favorită de preluare a postului de premier, s-a pronunţat pentru clarificarea poziţiei guvernului în negocierile ce vor urma cu UE,scrie a gerpres.ro

Britanici au votat la referendumul de la 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, ceea ce l-a determinat pe premierul David Cameron să demisioneze, după ce a condus campania în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană.
Cameron a spus că succesorul său va trebuie să decidă momentul declanșării Articolului 50, pasul oficial care dă startul procesului negocierii condițiilor Brexit-ului.
"Este important să facem acest lucru în intervalul de timp potrivit și să o facem astfel încât să obținem un acord bun pentru Marea Britanie", a declarat duminică, la postul de televiziune ITV, Theresa May, reiterând că nu va declanșa Articolul 50 în acest an.
Theresa May, care a făcut campanie pentru rămânerea în UE înainte de referendum, a mai spus că un mesaj puternic al rezultatului votului este îngrijorarea privind imigrația, o problemă asupra căreia viitorul guvern trebuie să lucreze pentru a o diminua la niveluri sustenabile.
În același timp, Andrea Leadsom, o altă candidată la șefia conservatorilor și a guvernului, a declarat că ea ar declanșa rapid procesul de negociere a condițiilor ieșirii din UE, însă nu a oferit un calendar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră