Țările NATO care se învecinează cu Rusia vor ridica „un zid de drone”, anunță Lituania

24 Mai 2024
Țările NATO care se învecinează cu Rusia vor ridica „un zid de drone”, anunță Lituania

„Acesta este un lucru complet nou. Scopul este să folosim drone și alte tehnologii pentru a ne proteja granițele”, a declarat ministrul de interne lituanian, scrie Le Figaro

Ucraina a asigurat vineri că a „oprit” asaltul rusesc asupra regiunii Harkov care era în desfășurare de două săptămâni, și a început un contraatac în acest sector din nord-estul țării unde se află președintele Volodimir Zelensky.

Țările NATO care se învecinează cu Rusia vor ridica „un zid de drone”

Cele șase țări membre ale NATO vecine cu Rusia au convenit să ridice un „zid de drone” pentru a-și apăra granițele împotriva „provocarilor” , a anunțat vineri guvernul lituanian.

„Acesta este un lucru complet nou, un zid de drone care se întinde din Norvegia până în Polonia. Scopul este să folosim drone și alte tehnologii pentru a ne proteja granițele”, a declarat ministrul de interne lituanian, Agne Bilotaite, agenției de presă BNS.

Statele Unite anunță trimiterea a 275 de milioane de dolari în arme către Ucraina

Statele Unite au anunțat vineri trimiterea a 275 de milioane de dolari în arme pentru „a ajuta Ucraina să respingă ofensiva Rusiei de lângă Harkov” .

Echipamentul, preluat din stocurile militare americane, include muniție pentru sistemul de lansare de rachete Himars, obuze de artilerie, rachete ghidate și arme antitanc - toate arme de care Ucraina „are nevoie urgentă” , potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră