Sute de oameni aplică pentru a lucra la Twitter – chiar și după ce Elon Musk a concediat jumătate din angajați

07 Dec 2022
Sute de oameni aplică pentru a lucra la Twitter – chiar și după ce Elon Musk a concediat jumătate din angajați

Sute de persoane aplică pentru locuri de muncă la Twitter, potrivit postărilor de pe LinkedIn. Luna trecută, Elon Musk a concediat mii de oameni, aproximativ jumătate din forța de muncă a companiei - și peste 2.000 de angajați au demisionat, scrie BussinesInsider

Twitter a postat duminică aproximativ 20 de locuri de muncă pe LinkedIn. Posturile acoperă o varietate de roluri de inginerie și design, de la posturi de inginerie web, iOS și Android până la joburi de proiectare de produse, atât în California, cât și în New York.

Compania a enumerat, de asemenea, 11 oportunități de angajare pe pagina de cariere. Toate postările de locuri de muncă precizează că sunt pentru „oportunități viitoare” la companie, dar deja zeci de persoane au aplicat pentru mai multe dintre roluri. Un post de inginer software are deja peste 500 de candidați pe LinkedIn.

„Vă rugăm să rețineți că această postare de angajare nu este pentru angajare imediată, ci mai degrabă o oportunitate de a depune o cerere pentru o examinare viitoare”, se arată în postările de pe LinkedIn și pe site-ul Twitter.

De la achiziția lui Musk, Twitter a fost în mare parte aruncat în haos. Timpul lui Musk pe Twitter a fost caracterizat de dormitul la birou concedierea continuă a angajaților și reducerea avantajelor populare precum prânzul gratuit, zilele de odihnă și munca la distanță.

Noile angajări apar la doar câteva săptămâni după ce mii de angajați au părăsit compania.

Miliardarul a concediat mai mulți directori de top, inclusiv fostul director general al Twitter, Parag Agrawal, la câteva ore de la preluarea companiei, la sfârșitul lunii octombrie. Ulterior, Musk a concediat aproximativ 50% din personalul Twitter.

El a dat un ultimatum angajaților care au rămas, subliniind planuri pentru „Twitter 2.0”: să se angajeze să lucreze „extrem de greu” cu „ore lungi la intensitate mare” sau să demisioneze.

Ultimatumul a determinat mai mult de jumătate din cei 4.000 de angajați rămași ai companiei să plece și a lăsat Twitter să se chinuie pentru a convinge unii lucrători să rămână la companie, a raportat Kali Hays de la Insider. Cu toate acestea, unii dintre membrii care s-au angajat să rămână au fost disponibilizați ulterior.

Dar au existat semne că fluxul s-ar putea întoarce la Twitter. Săptămâna trecută, Musk a distribuit diapozitive dintr-o prezentare pe care a făcut-o companiei, care includea un diapozitiv care scria „Recrutăm”.

Luni, un reporter de la The New York Times, Mike Issac, a distribuit o notă de recrutare despre care a spus că circulă în Silicon Valley pentru Twitter.

Pe postările de locuri de muncă din LinkedIn, salariile variază între 142.000 USD și 200.000 USD pentru inginerii de software cu cel puțin trei ani de experiență și până la 243.000 USD - 338.000 USD pentru inginerii software seniori cu peste 9 ani de experiență. Salariul mediu pentru un inginer de software din San Francisco este de 108.603 USD.

Angajații Twitter ar putea, de asemenea, să beneficieze de acțiuni în companie. În noiembrie, Musk a declarat într-o notă internă că angajații Twitter vor putea în continuare să primească opțiuni pe acțiuni ca parte a unui „plan de compensare în curs”, chiar dacă compania este acum privată, a raportat CNBC. Miliardarul a spus că „cantități excepționale” de acțiuni vor fi acordate pentru „performanță excepțională”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră