Suspectul în atacul de la Strasbourg a fost împușcat. Unde se ascundea

13 Dec 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Suspectul în atacul de la Strasbourg a fost împușcat. Unde se ascundea Galerie foto (3)

Site-ul franceinfo.fr anunță că Cherif Chekatt a fost lichidat de poliție joi seara. El era principalul suspect în atacul armat de marți seara, din apropierea Târgului de Crăciun din Strasbourg.

Cherif Chekatt s-a refugiat într-un depozit situat în Plaine des bouchers, la circa 4 kilometri de locul atentatului, potrivit franceinfo.fr.

Ministrul francez de Interne Christophe Castaner a anunțat că vineri se redeschide Târgul de Crăciun, închis după atacul de marți seara.

Au fost luate măsuri suplimentare de securitate în perimetrul târgului.

Chekatt a fost căutat cu disperare de circa 800 de persoane angrenate într-o operațiune amplă, care a presupus inclusiv reținerea a cinci persoane din cercurile suspectului și audierea rudelor sale. El a fost căutat timp de 48 de ore de la comiterea atacului.

Având la el un pistol și un cuțit, el a atacat mai multe persoane marți seara, în jurul orei 20:00. Trei au murit și alte 13 au fost rănite, dintre care cinci se află în stare gravă. 

A existat și o confruntare cu forțele de ordine, în urma căreia a fost rănit la braț, dar suspectul a reușit să fugă de la locul faptei, luând un taxi.

UPDATE

Operațiunea de anihilare a suspectului a avut loc în cartierul Meinau, în apropiere de Neudorf, unde forţele de ordine i-au pierdut urma lui Chérif Chekatt în noaptea sângerosului atac, precizează cotidianul Le Figaro.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castane, a explicat circumstanţele în care a fost ucis autorul atacului din Piaţa de Crăciun, declarând la final că este "mândru".

Chérif Chekatt a fost împuşcat mortal de o patrulă a poliţiei, în jurul orei locale 21.00, pe strada Lazaret.

Potrivit lui Castaner, Chérif Chekatt a tras asupra a trei poliţişti, care au ripostat.

"În jurul orei 21.00, un echipaj format din trei membri ai poliţiei naţionale a reperat un individ pe o stradă publică. L-au interpelat, iar în acel moment individul s-a întors şi a început să tragă. Poliţiştii l-au neutralizat imediat pe atacator", a declarat ministrul francez de Interne, adăugând "Sunt mândru".

La rândul său, primarul oraşului Strasbourg, Roland Ries, a felicitat forţele de ordine.

"Vreau să felicit forţele de ordine care au făcut posibil acest rezultat necesar", a reacţionat Roland Ries, precizând că decizia de a se redeschide Piaţa de Crăciun s-a luat înainte de localizarea teroristului.

Potrivit unor martori, forţele de ordine au fost întâmpinate cu aplauze de persoane care se aflau în apropierea zonei unde a fost neutralizat Chérif Chekatt. Mai multe persoane au strigat "Bravo" după ce tânărul de 29 de ani a fost împuşcat mortal, scrie Le Figaro.

UPDATE

Site-ul francez huffingtonpost.fr scrie că, într-un comunicat difuzat la câteva minute după anihilarea suspectului Cherif Chekatt, gruparea islamistă ISIS a revendicat atentatul de la Strasbourg.

Până acum, canalele de comunicare ale ISIS s-au mulțumit cu a saluta actul comis de Cherif Chekatt marți seara. De această dată, agenția de propagandă a ISIS revendică atacul, calificându-l pe Chekatt drept un ”soldat al Statului Islamic”.

Potrivit comunicatului, citat de grupul de supraveghere a rețelelor extremiste SITE, Chekatt făcea parte dintre soldații Statului Islamic și a realizat această operațiune ca răspuns la un apel adresat cetățenilor din țările coaliției internaționale care luptă contra ISIS în Siria și în Irak.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră