SUA vor trimite un nou ajutor militar Ucrainei pentru a îmbunătăți apărarea antiaeriană

11 Noi 2022
SUA vor trimite un nou ajutor militar Ucrainei pentru a îmbunătăți apărarea antiaeriană

Statele Unite vor trimite un nou ajutor militar Ucrainei, au spus oficialii americani joi seară, estimând că acesta s-ar ridica la 400 de milioane de dolari (circa 400 de milioane de euro), scrie Le Monde.

Potrivit acelorași surse, pachetul de ajutor va include în premieră sistemele de apărare aeriană Avenger. De asemenea, vor exista cantități mari de muniție folosită de sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, cunoscute sub numele de Himars, pe care Ucraina le folosește cu succes în contraofensiva împotriva Rusiei. Vor exista, de asemenea, rachete pentru sistemul antiaerian sol-aer Hawk.

Fără a preciza cuantumul acestui ajutor, consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a confirmat în această seară că va fi eliberat un nou ajutor și că va include rachete Stinger, utilizate de sistemul Avenger, pentru a îmbunătăți „apărarea antiaeriană” a Ucrainei.

Acesta din urmă este „esențial pentru Ucraina, deoarece Rusia continuă să folosească rachete de croazieră și drone de fabricație iraniană pentru a ataca infrastructura civilă critică” .

Această nouă tranșă de ajutor aduce la peste 18,6 miliarde de dolari asistența militară acordată de Statele Unite Ucrainei de la începutul ofensivei ruse, pe 24 februarie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră