SUA: o municpialitate interzice steagurile LGBTQ Pride pe proprietatea orașului

15 Iun 2023
SUA: o municpialitate interzice steagurile LGBTQ Pride pe proprietatea orașului

Un consiliu municipal din Michigan a interzis afișarea  steagurilor LGBTQ Pride pe toate proprietățile orașului. "Soldații americani s-au sacrificat pentru steagul SUA, nu pentru steagul Mândriei", au spus susținătorii rezoluției. În ultima lună, steaguri Pride au fost furate, tăiate sau arse în cel puțin cinci state - California, Utah, Arizona, Nebraska și Pennsylvania, scrie USAToday

Consiliul orașului Hamtramck a votat în unanimitate rezoluția introdusă de primar care interzice, de asemenea, afișarea și arborarea steagurilor cu opinii rasiste și politice, potrivit Detroit Free Press, parte a rețelei USA Today . 

Hassan și alți membri ai consiliului au spus că persoanele LGBTQ și alții sunt bineveniți în Hamtramck, dar trebuie să respecte libertatea religioasă. Susținătorii rezoluției au spus că steagul Mândriei se ciocnește cu credința lor și au susținut că soldații americani s-au sacrificat pentru steagul SUA, nu pentru steagul Mândriei.

Înainte de vot, Hassan a criticat pe cei care se opuneau rezoluției pentru nerespectarea opiniilor locuitorilor Hamtramck.

„Vă rog să nu ne amenințați... Eu sunt alesul... Lucrez pentru oameni, fac ceea ce vrea majoritatea oamenilor”, a spus Hassan. 

Hamtramck, a cărui populație a crescut cu 27% din 2010 până în 2020, are cel mai mare procent de imigranți dintre orașele din Michigan și este singurul oraș din SUA cu un consiliu și primar musulman. Aproximativ jumătate din oraș este fie de origine yemenită, fie din Bangladesh. 

Persoanele LGBTQ și susținătorii lor au spus că rezoluția îi va goni din Hamtramck și va reduce investițiile în oraș. 

„Comunitatea LGBTQ este sângele vital al organizației noastre”, a declarat directorul executiv al Teatrului Planet Ant din Hamtramck, Darren Shelton, la întâlnire. „Nu cred că sexualitatea este o problemă politică”.

În ultima lună, steaguri Pride au fost furate , tăiate sau arse în cel puțin cinci state - California, Utah, Arizona, Nebraska și Pennsylvania.

Pe 2 iunie, un bărbat mascat din Omaha a incendiat un steag Pride care era afișat în afara unei case, în ceea ce este investigat ca o crimă motivată de ură, a declarat biroul șerifului din comitatul Douglas.

În Arizona, cineva a doborât un steag Pride în fața primăriei suburbiei Phoenix și l-a ars.

Alte stiri din Externe

Ultima oră