SUA nu intenționează să trimită trupe la sol în Israel, spune Casa Albă

10 Oct 2023
SUA nu intenționează să trimită trupe la sol în Israel, spune Casa Albă

Nu există nicio intenție de a trimite trupe americane în Israel în urma atacurilor oribile din weekend, a spus Casa Albă luni, scrie CNN

„Nu există nicio intenție de trimite trupe SUA pe teren”, a declarat John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru Comunicații Strategice, într-un apel luni.

Dar, a spus el, Biden „se va asigura întotdeauna că ne protejăm și ne apărăm interesele de securitate națională oriunde sunt acele interese, inclusiv, în special în acea parte a lumii.

Kirby a adăugat că prima tranșă de asistență suplimentară de securitate a SUA pentru Israel, ca răspuns la atacuri, este pe drum de luni seară. 

„Nu cred că a ajuns de fapt în Israel, ci și-a făcut drum acolo”, a spus el. „Ne așteptăm pe deplin că vor exista solicitări suplimentare pentru sisteme de securitate din partea Israelului, deoarece acestea continuă să cheltuiască muniții în această luptă și vom rămâne în pas cu ele.”

Casa Albă a fost luminată în alb și albastru luni seară în sprijinul Israelului

Casa Albă va fi iluminată în alb și albastru în această seară în onoarea drapelului israelian, potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

„Vom continua să stăm umăr la umăr cu poporul israelian în acest moment de criză pentru ei”, a spus John Kirby.

Alte stiri din Externe

Ultima oră