SUA desfășoară avioane F-22 în Orientul Mijlociu ca răspuns la comportamentul piloților ruși „agresivi”

15 Iun 2023
SUA desfășoară avioane F-22 în Orientul Mijlociu ca răspuns la comportamentul piloților ruși „agresivi”

Forțele aeriene au desfășurat avioane de luptă F-22 în Orientul Mijlociu din cauza activității nesigure a aeronavelor rusești, a anunțat miercuri Comandamentul Central al SUA, scrie Politico.

Avioanele desfășurate de la baza forțelor aeriene Langley din Virginia, se vor alătura forțelor aeriene și terestre americane și aliate existente în zonă, potrivit unui comunicat de presă al CENTCOM, care acoperă și părți din Asia de Sud și Centrală.

„Comportamentul nesigur și neprofesionist al forțelor ruse nu este ceea ce ne așteptăm de la o forță aeriană profesionistă”, a declarat generalul armatei Michael „Erik” Kurilla, șeful CENTCOM, în comunicat. „Încălcarea lor regulată a măsurilor convenite pentru deconflictul spațiului aerian crește riscul de escaladare sau de calcul greșit."

Piloții ruși au devenit mult mai neprofesioniști și mai nesiguri în încercările lor de a provoca operațiunile de înfrângere îndurată a Coaliției ISIS”, a spuspurtătorul de cuvânt.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, relațiile dintre SUA și Rusia au rămas tensionate. Oficialii militari americani au raportat de câteva luni o activitate rusă din ce în ce mai nesăbuită în regiunea Orientului Mijlociu.

Avioane rusești înarmate au zburat peste o ieșire militară americană din Siria aproape în fiecare zi în martie, a declarat un comandant al armatei pentru NBC News în acea lună . În aprilie, piloții ruși se pare că invitau avioanele americane la lupte "dogfight" în Siria, a declarat un general locotenent pentru publicația militară Defense One .

Alte stiri din Externe

Ultima oră