Statuie sau sperietoare de ciori? Un monument din lemn dedicat Melaniei Trump, motiv de puternice controverse

06 Iul 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Statuie sau sperietoare de ciori? Un monument din lemn dedicat Melaniei Trump, motiv de puternice controverse Galerie foto (5)

Ştiţi vorba aia, cu ce-o fi vrut să spună poetul? O folosim când nu pricepem sensul unui mesaj, unui obiect, unei postări. Aşa şi acum, cu o statuie din lemn care, chipurile, o înfăţişează pe Melania Trump, prima doamnă a Statelor Unite.

Aceasta a fost amplasată în oraşul sloven Sevnica, în care doamna Trump s-a născut în urmă cu 49 de ani. 

Artistul american Brad Downey a angajat un meşter local, Ales Zupevc, care a „sculptat” cu drujba un trunchi de copac.

Rezultatul este o apariţie din lemn a soţiei lui Trump, îmbrăcată în albastru, privind peste râul Sava şi făcând un gest de salut.

Unii localnici au descris-o drept „o ruşine” sau „o ştrumfiţă”, spunând că „nu arată deloc ca Melania”. Alţii au fost încântaţi de apariţia lucrării, afirmând că este o idee bună, pentru că „Melania este un erou sloven, a reuşit să ajungă până în vârful Statelor Unite”, scrie BBC.

Privită de la spate, şi de la o distanţă considerabilă, mai e cum mai e. Păcat de copac şi de natură! Una peste alta, de aproape pare mai degrabă o sperietoare de ciori decât o statuie. Cu îmbunătăţiri sau nu, totuşi femeia arată aşa:

Downey a declarat pentru Reuters că a vrut să stârnească un dialog legat de situaţia politică din SUA.

Sevnica a devenit o atracţie turistică de când Donald Trump a fost ales preşedintele Statelor Unite în 2016, iar Melania - fostă localnică celebră - a devenit prima doamnă.

În ultimii ani, pentru vizitatori, localnicii au scos la vânzare numeroase produse inspirate de fostul model Melanija Knavs - de la papuci la prăjituri - şi sunt mândri de compatrioata lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră