Statele Unite „nu vor ezita să acționeze” militar dacă conflictul se va extinde, spune ministrul american al Apărării

22 Oct 2023
Statele Unite „nu vor ezita să acționeze” militar dacă conflictul se va extinde, spune ministrul american al Apărării

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat duminică că Statele Unite „nu vor ezita să acționeze „militar împotriva oricărei „organizații” sau „țări” care ar fi tentată să „extindă” conflictul din Orientul Mijlociu dintre Israel și Hamas, scrie Le Monde citând ABCNews

La câteva ore după ce Pentagonul a anunțat întărirea prezenței sale militare în regiune în fața „escaladărilor recente ale Iranului și a forțelor sale afiliate”, a spus Lloyd Austin la ABC News, adresându-se „celor care ar încerca să extindă conflictul (... .): Sfatul nostru este "să nu o facă". Ne păstrăm dreptul de a ne apăra și nu vom ezita să acționăm în consecință."

Comentariile lui Austin vin în timp ce reprezentanții iranieni atacă bazele militare americane în Irak și Siria, Marina a interceptat recent rachetele lansate din Yemen și a intensificat luptele de-a lungul graniței dintre Israel și Liban -- totul în timp ce Israelul își continuă operațiunile militare asupra Hamas în Gaza, ca răzbunare pentru atacurle Hamas.

SUA au trimis USS Dwight D. Eisenhower Strike Group să se alăture USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group în Estul Mării Mediterane și vor desfășura bateria Terminal High Altitude Area Defense pe lângă batalioanele Patriot.

"In prezent ne concentrăm să ne asigurăm că oferim asistența de securitate de care Israelul are nevoie pentru a se apăra. Acesta a fost obiectivul nostru încă de la început și vă voi spune că sunt în contact cu ministrul Gallant aproape în fiecare zi" a spus șeful Pentagonului

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră