SUA nu exclud să permită armatei ucrainene să bombardeze în profunzime Rusia cu arme americane

11 Sep 2024
SUA nu exclud să permită armatei ucrainene să bombardeze în profunzime Rusia cu arme americane

Întrebat marți seară la Sky News dacă Statele Unite exclud sau nu să permită armatei ucrainene să folosească armele pe care le furnizează pentru a bombarda ținte militare din Rusia, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a răspuns: „Ceea ce pot să vă spun este că noi ne-am adaptat, am făcut ajustări la fiecare pas și vom continua să facem acest lucru.", scrie Le Monde

„Deci nu o excludeți ”, conchide jurnalista Yalda Hakim. „Nu excludem, dar atunci când decidem să autorizam, vrem să ne asigurăm că se face într-un mod care să îndeplinească obiectivele ucrainenilor ”, adaugă Antony Blinken.

Statele Unite „lucrează” pentru a autoriza utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune de către Ucraina, asigură Joe Biden

Joe Biden a asigurat marți, 10 septembrie, că Statele Unite „lucrează”  pentru a autoriza Ucraina să folosească rachete cu rază mai lungă de acțiune împotriva Rusiei.

„Lucrăm la asta”, a spus președintele american, chestionat de o solicitare insistentă a omologul său Volodymyr Zelensky, care dorește să poată lovi bazele din care armata rusă își lansează atacurile.

Secretarul de stat american și omologul său britanic așteptați vineri la Kiev

Antony Blinken va călători vineri la Kiev împreună cu omologul său britanic, David Lammy, a declarat Departamentul de Stat . Secretarul de stat american anunțase anterior că va merge acolo „în această săptămână”, fără a preciza în ce zi. Sâmbătă, el va vizita Polonia, adaugă Departamentul de Stat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră