Soția lui Zelensky face apel la Marea Britanie pentru a sprijini tribunalul de tip Nürnberg pentru crimele de război rusești

30 Noi 2022
Soția lui Zelensky face apel la Marea Britanie pentru a sprijini tribunalul de tip Nürnberg pentru crimele de război rusești

Soția lui Volodimir Zelensky a cerut ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, și liderii țării să fie judecați într-un tribunal special creat pentru crime de război pentru că a dispus invadarea neprovocată a Ucrainei și vărsarea de sânge care a urmat, scrie The Guardian

Olena Zelenska se afla în vizită în parlamentul Marii Britanii, unde a ținut un discurs în fața unei audiențe private, care i-a inclus fostul premier Boris Johnson și liderul laburist Keir Starmer, în care a cerut sprijin britanic în crearea unui tribunal în stilul Nürnberg.

„Trebuie să înființăm un tribunal special împotriva crimei de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, care va spori activitatea CPI [Curtea Penală Internațională] și nu o va slăbi”, a spus Zelenska.

Trebuie să unim comunitatea mondială, așa cum s-a întâmplat în ianuarie 1942, pentru a sprijini tribunalul special împotriva agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Vă cer o mică favoare pentru a deveni lider mondial în eforturile de justiție.

Prima doamnă a vizitat, de asemenea, o expoziție fotografică specială organizată în parlament care documentează crimele de război rusești împotriva civililor, susținută de Fundația Pinchuk, care este menită să adune sprijin în rândul parlamentarilor britanici pentru a sprijini crearea unui tribunal internațional, care ar necesita sprijinul ONU și mai multe state cheie.

„Fiecare torționar din acest război are și chipul lui. Chiar vreau să te uiți la acele fotografii”, a spus Zelenska. „Atunci ideea ta abstractă despre războiul din Ucraina va deveni reală.”

Bjorn Geldhof, curatorul expoziției, care se va desfășura în parlament timp de 10 zile, a spus că expoziția a fost menită să fie grafică și fără compromisuri.

Oamenii trebuie să înceapă să se gândească serios cum să-i aducă pe acești criminali de război în fața justiției.

  a spus el

Alte stiri din Externe

Ultima oră