Sondaj: Donald Trump înaintea lui Joe Biden în șase din cele șapte „state cheie”

05 Apr 2024
Sondaj: Donald Trump înaintea lui Joe Biden în șase din cele șapte „state cheie”

Avantajul candidatului republican este mic, variind de la un punct în Georgia la șase în Carolina de Nord. Doar Wisconsin merge la candidatul democrat, scrie Le Figaro

Acesta este un nou sondaj în favoarea lui Donald Trump . Încurcat în necazurile sale cu legea , fostul președinte al Statelor Unite a primit probabil cu bucurie studiul de opinie publicat marți de ziarul american The Wall Street Journal. Acesta îi oferă un ușor avans față de Joe Biden în șase din cele șapte „swing state”, denumirea dată statelor americane cheie care se înclină într-o parte sau alta în timpul alegerilor prezidențiale, adesea cu câteva zeci de mii de voturi.

Cotidianul precizează, însă, că marja de eroare se ridică la patru puncte procentuale.

Avantajul miliardarului în vârstă de 77 de ani este cel mai puternic în Carolina de Nord, unde este cu șase puncte înaintea actualului președinte. În Arizona, are un avans de cinci puncte, patru în Nevada, trei în Pennsylvania și Michigan. În cele din urmă, Donald Trump ar câștiga cu cel puțin un punct în Georgia. Sondajul, realizat în rândul a 600 de alegători per stat între 17 și 24 martie, îl plasează pe Joe Biden în frunte într-un singur stat: Wisconsin, cu un avans de trei puncte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră