Social-democrații germani organizează o petrecere pentru prietenul lui Putin, Gerhard Schröder

14 Sep 2023
Social-democrații germani organizează o petrecere pentru prietenul lui Putin, Gerhard Schröder

Filiala SPD din Hanovra va aduce un omagiu pentru cei 60 de ani în calitatea de membru de partid a lui Gerhard Schröder, potrivit directorului general al filialei SPD. Fostul cancelar legat de Rusia va fi sarbatorit la o întâlnire privată, scrie Politico.

Social-democrații de centru-stânga din Germania (SPD) îl vor onora pe fostul cancelar Gerhard Schröder la un eveniment în orașul său natal, în ciuda discuțiilor aprinse despre legăturile fostului lider cu Rusia.

Filiala SPD din Hanovra va aduce un omagiu pentru calitatea de membru de partid al lui Schröder de 60 de ani, a declarat directorul general al filialei SPD, Christoph Matterne, pentru POLITICO. El a adăugat că nu a existat un consens cu privire la organizarea unei petreceri la nivel de oraș, așa că evenimentul este organizat de raion.

Petrecerea va avea loc pe 27 octombrie, aniversarea începutului cancelariei lui Schröder, acum 25 de ani. Data a fost aleasă după un apel între SPD și Schröder, a confirmat Matterne.

Evenimentul va fi deschis doar invitaților. Printre cei 50 de participanți se vor număra prieteni apropiați ai lui Schröder și foști membri ai cabinetului său, care vor urmări ca fostul lider primind un pin și un certificat.

Schröder – care a supraviețuit în martie unei încercări de a-l expulza din SPD – a fost criticat pentru relațiile sale de prietenie cu președintele rus Vladimir Putin și pentru că deține scaune în consiliul de administrație al companiilor energetice ruse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră