Situația de pe front s-a „deteriorat” iar rușii obțin „succese tactice”, spune comandantul șef al armatei ucrainene

28 Apr 2024
Situația de pe front s-a „deteriorat” iar rușii obțin „succese tactice”, spune comandantul șef al armatei ucrainene

Comandantul șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Syrsky, a declarat duminică că situația de pe front s-a „deteriorat” , trupele ruse având „succese tactice” în mai multe domenii, scrie Le Figaro

Rusia „atacă activ pe toată linia frontului, obținând succese tactice în anumite sectoare”, a spus generalul Syrsky pe Telegram . „În încercarea de a lua inițiativa strategică și de a sparge prima linie, inamicul și-a concentrat eforturile în mai multe sectoare, creând astfel un avantaj semnificativ în ceea ce privește forțele și mijloacele ”, a continuat el.

El a raportat „lupte violente” pe front în ultima săptămână, descriind o situație „dinamică” cu anumite poziții luate de o parte, apoi de cealaltă, de mai multe ori pe parcursul unei singure zile. Potrivit acestuia, trupele ucrainene reușesc totuși să „își îmbunătățească poziția tactică” în anumite zone.

Printre zonele în care luptele sunt cele mai intense este sectorul Kupiansk, în nord-estul țării, unde rușii „au cunoscut succese parțiale, dar au fost opriți ”, a spus generalul Syrsky.

În sectorul Kramatorsk (est), trupele ruse sunt în ofensivă pentru a lua orașul Chassiv Yar, dar „cea mai complicată situație” este în zona Pokrovsk și Kurakhove, unde „luptele aprige continuă” .

El a recunoscut că trupele ucrainene s-au retras din orașele Berdiciv, Semenivka și Novomykhailivka. „Pentru a întări apărarea în aceste sectoare, brigăzile care și-au recăpătat capacitatea de luptă sunt desfășurate pentru a înlocui unitățile care au suferit pierderi ”, a mai anunțat comandantul-șef ucrainean. El a vorbit și despre o „situație tensionată” în sudul țării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră