Site-urile web ale aeroporturilor din SUA au fost sparte după apeluri de la hackeri pro-ruși

10 Oct 2022
Site-urile web ale aeroporturilor din SUA au fost sparte după apeluri de la hackeri pro-ruși

Site-urile web ale mai multor aeroporturi importante din SUA au fost înlăturate pentru scurt timp luni (10 octombrie), după ce un grup de hackeri pro-ruși a cerut să fie piratate scrie Le Figaro.

Marile aeroporturi din SUA fost victimele unui atac de tip denial of service, care presupune vizarea unui sistem informatic prin inundarea acestuia cu mesaje sau solicitări de conectare. Au fost vizate mai multe aeroporturi, inclusiv cele din Chicago, Los Angeles, Atlanta și New York.

Grupul „Killnet” în spatele atacurilor

Paginile acestor aeroporturi au fost vizate după ce grupul de hackeri pro-ruși cunoscut sub numele de „Killnet” a publicat o listă cu site-urile lor și și-a încurajat adepții să le atace. Nu a fost semnalată nicio întrerupere a funcționării aeroporturilor, operațiunea a afectat doar interfața web dedicată publicului, care de obicei afișează informații despre zboruri și servicii.

Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta a postat ulterior pe Twitter că site-ul său „a fost deschis după ce un incident în această dimineață a făcut-o indisponibil publicului ”. 

Cercetările pentru a determina cauzele incidentului sunt în curs de desfășurare”, a spus el, adăugând că „ nici un moment nu a fost afectată funcționarea aeroportului ”.

Majoritatea site-urilor web ale aeroporturilor vizate par acum să funcționeze normal. Killnet și-a revendicat responsabilitatea pentru atacurile cibernetice efectuate în ultima săptămână pe o serie de site-uri web oficiale ale guvernului SUA. Agenția americană pentru securitatea cibernetică și a infrastructurii (CISA) nu a dorit să comenteze imediat acest atac cibernetic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră