Seymour Hersh: "articolul New York Times despre Nord Stream este o încercare a Statelor Unite de a distrage atenția"

13 Mar 2023
Seymour Hersh: "articolul New York Times despre Nord Stream este o încercare a Statelor Unite de a distrage atenția"

Seymour Hersh, autorul anchetei privind sabotajul Nord Stream, a acuzat Statele Unite că au încercat să distragă atenția de la materialul său prin publicarea de informații în New York Times despre „grupul pro-ucrainean" , a spus el într-un interviu acordat canalului chinez CGTN.

"Unul dintre puținele lucruri pe care le știu despre marina ucraineană este acela că sunt capabili să pună mine. Nu sunt un expert în asta. Se întâmplă să pun întrebări după ce a apărut povestea. Am aflat că nu au o cameră de decompresie funcțională." raspunde Hersh la întrebarile reporterului chinez Liu Xin

"Vorbim de patru conducte, Nord Stream 1 și 2, câte două conducte de fiecare. Sunt tuburi de oțel acoperite cu un capac de beton pentru a se proteja de salinitate, de sarea din apă."

"Deci, trebuie să ai oameni care știu, care sunt experți în scufundări subacvatice și experți în utilizarea explozivilor C4, cei mai volatili. Și, de asemenea, trebuie să poată merge rapid. Ei trebuie să fie siguri că pun bomba în locul potrivit pentru ca atunci când se declanșează să distrugă totul."

"Trebuie să exerseze săptămâni și luni pe asta, aș spune, în apele Mării Baltice", a mai spus el

"SUA încearcă să distragă atenția de la povestea mea”, spune Seymour Hersh, după ce informațiile raportate de New York Times au indicat un „grup pro-ucrainean” care ar fi efectuat sabotajul Nord Stream.

"Ei încearcă să distragă atenția de la povestea pe care am scris-o, care includea detalii enorme. Descriam un proces care a început înainte de Crăciunul anului 2021. Acesta l-a implicat pe consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan de la Casa Albă pentru președinte. Au avut o serie de întâlniri într-o cameră secretă de la Casa Albă. Am dat indicii, știu numele camerei."

"Li s-a cerut să vină cu concepte, idei atât reversibile, cât și ireversibile."

"Un concept reversibil ar fi fost mai multe sancțiuni. Ceva ireversibil ar fi fost cinetic, o bombă. Și apoi, în cele din urmă, s-a dovedit că ceea ce își doreau cu adevărat a fost un succes pe conducte."

"Și în acest guvern, îngrijorarea a fost întotdeauna că Germania a primit atât de mult gaz la un preț atât de ieftin de la Rusia, încât ar fi foarte greu să fie înțărcați de Rusia."

Considerând politica externă a SUA drept „prostie completă”, Seymour Hersh i-a spus reporterului chinez Liu Xin că el crede că hegemonia americană și ura față de „Putin și comunism” determină administrația Biden să facă prostii.

Nu le puneam la îndoială inteligența. Acești oameni, Tony Blinken, secretarul de stat, cel care nu a mers în China să se întâlnească cu omologul său din cauza unui balon și Jake Sullivan, care este consilier pentru securitate națională și subsecretar de stat, toți au grade înalte de inteligență.

Cred că sunt atât de motivați de ura față de Putin și de comunism în sine. Sunt niște războinici atât de reci. Asta îi face să facă prostii.

Cred doar că politica externă a lui Biden este o prostie prea completă, înstrăinând o mulțime de oameni din întreaga lume.

Această noțiune de hegemonie americană, dacă vreți, pur și simplu nu mai funcționează. La asta obiectez, a mai spus Hersh

Alte stiri din Externe

Ultima oră