Senatul SUA adoptă o rezoluție bipartizană care afirmă sprijinul pentru Israel

19 Oct 2023
Senatul SUA adoptă o rezoluție bipartizană care afirmă sprijinul pentru Israel

Senatul SUA a adoptat o rezoluție care afirmă sprijinul pentru Israel și dreptul țării la autoapărare, condamnând atacurile Hamas asupra civililor, scrie CNN

Nouăzeci și nouă din cei 100 de senatori au semnat rezoluția, doar senatorul republican Rand Paul din Kentucky nu a semnat, dar ulterior a votat pentru ea.

Numărarea finală a voturilor a fost de 97-0, cu trei senatori absenți.

Rezoluția „condamnă, de asemenea, sprijinul Iranului pentru terorismul global, inclusiv sprijinul său pentru grupuri teroriste precum Hamas și Jihadul Islamic Palestinian” și menționează că SUA „sunt pregătite să ajute Israelul cu reaprovizionare de urgență sau alte nevoi de securitate, diplomatie și de sprijin pentru informații. ”, înainte de declarațiile planificate de joi seară ale președintelui Joe Biden, care solicită Congresului să adopte un pachet suplimentar care include ajutor pentru Israel.

Înainte de vot, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a spus: „Senatul va susține această rezoluție cu acțiuni și resurse reale, rapide și decisive”.

„7 octombrie 2023 va fi o zi a infamiei. Și în timp ce Israelul se confruntă cu cea mai întunecată oră din istoria sa de 75 de ani, rezoluția bipartizană pe care urmează să o votăm proclamă că atâta timp cât există Statele Unite ale Americii, poporul Israel nu va rămâne niciodată singur.”, a declarat Schumer

„Suntem ferm cu Israelul și cu dreptul ei de a se apăra” și „condamnăm atacurile odioase și vicioase ale grupării teroriste Hamas. Este rar ca toți cei 100 de senatori să fie de acord cu totul. Dar fiecare dintre cei suta dintre noi este aici astăzi, uniți spunând că suntem în spatele Israelului.”, a continuat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră