Șeful serviciilor secrete ucrainene Kirill Budanov ar fi fost rănit grav într-un bombardament, spune presa din Rusia

15 Iun 2023
Șeful serviciilor secrete ucrainene Kirill Budanov ar fi fost rănit grav într-un bombardament, spune presa din Rusia

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei Budanov ar fi fost grav rănit și se află internat la Berlin scrie presa din Rusia, Ria Novosti, citat de La Repubblica

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, ar fi fost rănit în timpul unui atac cu rachete rusești asupra sediului Direcției Principale de Informații din Kiev, a declarat pentru RIA Novosti un angajat al agenției.

„Potrivit informațiilor primite de forțele de securitate ruse din surse din Direcția Principală de Informații a Ucrainei, Kirill Budanov ar fi fost rănit în timpul unui bombardament rusesc în dimineața zilei de 29 mai în clădirea Direcției Principale de Informații situată pe Insula Rybalsky din Kiev. O rachetă rusă a cazut în biroul vecin cu Budanov", a spus el.

Potrivit interlocutorului, Budanov a reușit să fie scos de sub dărâmături după care a fost evacuat cu elicopterul la baza militară Rzeszow din Polonia, iar de acolo - cu o aeronavă C-21A a 86-a Evacuare Medicală Aeriană din Escadrila US Air Force, sosit special de la baza aeriana Ramstein, a fost dus la Berlin. Înregistrarea zborului este păstrată și în datele serviciului Flightaradar.

Surse din serviciile de informații militare ucrainene au spus ca este tratat la spitalul Bundeswehr din Berlin. Potrivit acestora, există informații că șeful GUR este acum în stare gravă.

Pe 29 mai, Ministerul rus al Apărării a anunțat un atac masiv cu rachete asupra aerodromurilor, posturilor de comandă și posturilor radar din Ucraina. Canalele ucrainene, cu referire la locuitorii din Kiev, au scris despre bombe în zona biroului Direcției principale de informații de pe insula Rybalsky unde traficul a fost blocat. A doua zi, fostul deputat al Radei Supreme Ilya Kiva a anunțat distrugerea sediului de informații.

Totodată, din 29 mai Budanov nu a mai apărut în public. În acea zi, la 15:20, a postat un videoclip pe canalul său Telegram în care a amenințat Moscova cu un răspuns rapid la loviturile cu rachete. Potrivit Flightradar, avionul a decolat spre Budanov cu câteva ore mai devreme, dar nu reiese clar din videoclip când a fost filmat.

Kievul neagă știrile răspândite despre moartea lui Budanov.

Alte stiri din Externe

Ultima oră