Scholz vrea mai mulți bani de la UE pentru găzduirea refugiaților din Ucraina

27 Iun 2024
Scholz vrea mai mulți bani de la UE pentru găzduirea refugiaților din Ucraina

Proaspăt întors de la negocierile bugetare minuțioase de la Berlin, cancelarul Olaf Scholz a sosit la summitul de la Bruxelles cu o cerere financiară: UE ar trebui să dea mai multe fonduri în țări precum Germania care găzduiesc un număr mare de refugiați ucraineni, scrie Politico.

Scholz a spus că a scris o scrisoare comună cu omologii săi polonezi și cehi, Donald Tusk și Petr Fiala, către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care detaliază această cerere. Aceste trei țări au ocupat cea mai mare pondere a refugiaților ucraineni, „de aceea, împreună cu colegii mei, cred că acum este timpul să iau o decizie... ca Europa să ofere acestor țări un sprijin financiar special pentru finanțarea asistenței sociale [pentru refugiați], formarea profesională, cursurile de limbi străine și toate celelalte lucruri care joacă un rol.”

Discuția despre refugiații ucraineni din Germania s-a intensificat în ultimele luni, unii politicieni din opoziția de centru-dreapta, dar și partenerul liberal de coaliție al lui Scholz, FDP, susținând că Berlinul ar trebui să reducă asistența socială ucrainenilor care încă nu și-au găsit un loc de muncă în Germania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră