Șase copii au fost descoperiți într-o pivniță abandonată din Austria

30 Ian 2023
Șase copii au fost descoperiți într-o pivniță abandonată din Austria

Șase copii britanici au fost luați în custodie de autoritățile din Austria după ce s-a descoperit că locuiau într-o cramă părăsită împreună cu părinții lor.

Poliția a spus că tatăl lor, un austriac în vârstă de 54 de ani, este membru al mișcării de extremă dreapta Reichsburger și este un cunoscut negător al Holocaustului, conform Sky News.

Serviciile sociale au fost chemate la proprietatea din Obritz, lângă granița cu Cehia, când localnicii au devenit îngrijorați pentru bunăstarea copiilor. Dar când au încercat să intre, tatăl i-a atacat cu spray cu piper.

Poliția a fost chemată, iar bărbatul a fost arestat. De atunci, el a fost eliberat pe cauțiune, pe măsură ce se face o anchetă. Copiii - cu vârste cuprinse între șapte luni și cinci ani - au fost duși împreună cu mama lor pentru a le fi verificată starea medicală la spital.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Stefan Loidl, a declarat că acestea sunt „în stare bună de sănătate și nu au fost neglijați”. În prezent, copiii sunt îngrijiți de serviciile sociale.

Autoritățile locale au spus că sunt de părere că familia locuiește în ascunzătoarea ilegală de câteva luni, dar au existat plângeri despre ei în ultimele săptămâni.

Erich Greil, viceprimarul Orbritz, a declarat: „Camerele de supraveghere din fața pivniței erau deosebit de enervante, iar locuitorii auzeau uneori voci de copii în subsol și de îndată ce se apropiau era liniște”.

Poliția a spus că nu a existat nicio sugestie de abuz sexual asupra copiilor găsiți în pivniță. Loidl a adăugat că în pivniță au fost găsite „un pistol lung, două arbalete și mai multe arme cu aer comprimat”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră