San Francisco: Zidurile sunt bune... când trebuie să-i protejeze pe Joe Biden și Xi Jinping în timpul summitului Asia Pacific

13 Noi 2023
San Francisco: Zidurile sunt bune... când trebuie să-i protejeze pe Joe Biden și Xi Jinping în timpul summitului Asia Pacific

San Francisco, condus de democrați, ridică bariere de securitate pentru vizita liderului comunist - după ce i-a adunat de pe stradă pe toți cei fără adăpost, scrie Daily Mail

  • Xi urmează să participe la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) din zona Golfului San Francisco, unde se va întâlni cu președintele Joe Biden. 
  • După ce a fost catalogatdrept „oraș fantomă” și „oraș în ruine” de către instituțiile media chineze, oficialii din San Francisco nu numai că au curățat orasul, dar și-au ridicat ziduri pentru propria securitate. 
  • Biden, la fel ca mulți liberali din California, a făcut campanie puternică împotriva zidurilor, în special a celui construit de predecesorul lui, Donald Trump. 

Orașul condus de democrați a ridicat ziduri de oțel de securitate în zona centrală și a îndepărtat locuitorii fără adăpost cazându-i în corturi în timpul vizita conducătorului comunist Xi Jinping.

Biden, la fel ca aliații săi liberali din San Francisco, a făcut campanie puternică împotriva zidurilor , în special împotriva zidului lui Donald Trump la granița dintre SUA și Mexic. Congresmanul Nancy Pelosi din San Francisco și fostul primar și actualul guvernator al Californiei Gavin Newsom au criticat, de asemenea, noțiunea de ziduri . 

Dar fotografiile au arătat drumuri centrale înconjurate de bariere de oțel și trotuare curățate de oameni fără adăpost după ce propaganda chineză a asemănat cu „iadul” metropola infestată cu drogul fentanil.

Radioul chinez din SUA a folosit titlul „Orașul fantomă San Francisco”. Alte titluri includ expresiile „oraș gunoi, „oraș în ruină” și „oraș căzut”, deoarece problemele drogurilor și cele larg răspândite ale persoanelor fără adăpost continuă să paralizeze orașul. 

Un alt titlu de la site-ul chinez Phoenix a mai spus că orașul a intrat într-un „ciclu al morții”. 

„San Francisco a fost odată o bijuterie pe coasta de vest a Statelor Unite, dar pe măsură ce democrații și-au avansat agenda radicală. „Acum a devenit o mecca a crimei, străzile sunt în dezordine și alunecă rapid spre statutul de oraș fantomă”, spune alt ziar.

Oficialii democrati ai orașului i-au scos pe cei fără adăpost din centru înainte de summit, mizeria probabil să revină odată ce APEC va părăsi orașul. 

Între timp, guvernul chinez postează 100 de gardieni privați în jurul hotelului de lux St. Regis, unde sunt cazați diplomații și directorii lor de afaceri pentru a le asigura siguranța în oraș.

Măsurile fără precedent sunt concepute pentru a prezenta o imagine curată și strălucitoare în timpul summitului APEC, cea mai mare adunare de lideri globali în San Francisco din 1945.

Orașul se așteaptă ca conferința, care începe sâmbătă și se va desfășura până pe 17 noiembrie, să atragă peste 20.000 de persoane și să genereze venituri de peste 50 de milioane de dolari. 

Zona a avut, de asemenea, mai multe proteste duminică când anticapitaliștii și-au unit forțele cu manifestanții pro-palestinieni.

Biden și Xi sunt așteptați să discute despre războiul Israel-Hamas, invazia Rusiei în Ucraina , Coreea de Nord , Taiwan, drepturile omului, fentanil,  inteligență artificială, precum și relații comerciale și economice „echitabile”, au spus oficialii administrației. 

— Totul este pe masă', a declarat reporterilor un oficial înalt al administrației Biden.

Alte stiri din Externe

Ultima oră