Dependenții de droguri și persoanele fără adăpost din centrul orașului San Francisco au disparut în mod miraculos înaintea întâlnirii dintre Biden și Xi Jinping

11 Noi 2023
Dependenții de droguri și persoanele fără adăpost din centrul orașului San Francisco au disparut în mod miraculos înaintea întâlnirii dintre Biden și Xi Jinping

Dependenții de droguri, dealerii și persoanele fără adăpost care ocupau centrul orașului San Francisco au dispărut în mod miraculos în această săptămână, în timp ce orașul face curățenie pentru un eveniment internațional uriaș, scrie New York Post

Cu toate acestea, rezidenții și proprietarii de afaceri au spus că încercările oficialilor orașului de a „aduna” dependenții de droguri sunt doar un „ajutor” pentru o problemă gravă, deoarece supradozele de droguri continuă să afecteze orașul.

Orașul s-a concentrat pe cartierele care găzduiesc unele dintre taberele mai concentrate, unde oamenii dependenți de droguri, fentanil și heroină, pot fi văzuți leșinați pe străzi în fiecare zi. 

Au început să curețe corturile la începutul acestei săptămâni și cu siguranță există mult mai multă prezență a poliției”, a declarat rezidentul SoMa și activistul comunitar Ricci Lee Wynne 

„Au curățat corturile  ceea ce îmi spune că orașul a avut capacitatea de a face asta de-a lungul timpului – în schimb ei fac doar strictul necesar.

„Odată ce summitul APEC ( Asia Pacific Economic Cooperation) va fi dispărut, prezența poliției va începe să scadă din nou, corturile se vor întoarce. Și încet va izbucni din nou. Ceea ce avem nevoie este o soluție permanentă.”

Printre participanții la APEC se va număra președintele Joe Biden, care se va întâlni cu președintele chinez Xi Jinping. Evenimentul este de așteptat să atragă peste 20.000 de vizitatori în oraș.

În pregătire, orașul a facut alți pași pentru a elimina piața deschisă a consumului de droguri în alte zone, inclusiv în clădirea federală Nancy Pelosi. Angajații federali  au primit o notă în august pentru a lucra de acasă,  deoarece era prea periculos să se aventureze în clădire, în timp ce zeci de dependenți se adunau pe treptele din afara intrărilor clădirii. 

Zona a fost îngrădită săptămâna aceasta, iar traficanții de droguri și dependenții s-au mutat în alte părți din centrul orașului San Francisco.

Un rezident, Adam Mesnick, a declarat că a văzut că au apărut locuințe temporare în hoteluri pentru unii dintre cei fără adăpost în ultima săptămână.

„În esență, aceștia abordează problema, dar nu oferă soluții pe termen lung”, a spus Mesnick. „Sunt chiar în afara ceea ce ei consideră „zona de izolare” pentru APEC, așa că problema este împinsă în zona mea, care este deja destul de saturată de activitate de droguri. „Nu știu dacă aceste corturi vor fi vizibile fizic în timpul APEC, dar va fi practic imposibil să elimini toate acestea.”

Oficialii orașului, însă, au fost încurajați să încerce să ascundă mizeria, potrivit e-mailurilor obținute de San Francisco Chronicle . 

Christopher McDaniels, supervizorul serviciilor de mediu stradale al orașului, a scris într-un e-mail din 25 septembrie anumite străzi care ar trebui să fie curățate în pregătirea megaconferinței.

Până miercuri, anumite zone au fost curățate de corturile celor fără adăpost, potrivit The Chronicle.

Mesnick, care deține o delicatesă în districtul SoMa numit Deli Board și conduce contul @bettersoma pe X, le-a cerut liderilor orașului să ia măsuri adecvate împotriva crizei fără adăpost și a drogurilor din oraș.

Mesnick a spus că a descoperit două cadavre în cartierul său, unul chiar în fața casei sale.

„Sunt foarte buni la crearea unei iluzii și sunt foarte buni la arta performanței”, a spus el liderilor orașului pentru The Post. „Este un leucoaniu și indică o administrație proastă. Și știi, într-adevăr, în acest moment, frustrarea nu ar putea fi mai puternică.

„Am asemănat această perioadă de timp în San Francisco cu perioada Goanei dupa aur, dar acum este Goana dupa Fentanyl. Avem cel mai ieftin fentanil de pe planetă și este destul de ușor să ai succes”

Supradozele de droguri legate de fentanil rămân o problemă uriașă în San Francisco. Se așteaptă ca orașul să aibă un an record de supradoze fatale și este pe cale să atingă 800 de decese în acest an, potrivit datelor publicate luna trecută de Biroul medicului legist șef. 

„Din ianuarie până în septembrie, în primele nouă luni ale anului 2023, au existat un total de 620 de decese prin supradoză”, a declarat luna trecută directorul serviciilor de sănătate comportamentală din San Francisco, dr. Hillary Kunins, la postul local de știri KRON . 

Asta înseamnă că există în medie două supradoze fatale pe zi, dintre care majoritatea sunt cauzate de fentanil, a spus Kunis.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră