Rusia folosește situația din Israel împotriva Ucrainei, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului

08 Oct 2023
Rusia folosește situația din Israel împotriva Ucrainei, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), Rusia „exploatează deja și probabil va continua să exploateze atacurile Hamas în Israel pentru a reduce sprijinul și atenția SUA și Occidentului acordat Ucrainei”, scrie Le Monde.

Potrivit ISW, Kremlinul comunică, acuzând Occidentul că neglijează conflictele din Orientul Mijlociu în favoarea sprijinirii Ucrainei și susținând că comunitatea internațională nu va mai acorda atenție Ucrainei și va acorda atenție Orientului Mijlociu. Astfel, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că Statele Unite și aliații săi ar fi trebuit să fie ocupați să lucreze la „reglarea problemei palestino-israeliană” mai degrabă decât să „intervină”în afacerile Rusiei și pentru a oferi ajutor militar Ucrainei.

La rândul său, Ministerul rus de Externe acuză Occidentul că blochează eforturile unui „cvartet” necesar compus din Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană și Națiunile Unite, ceea ce a dus la o escaladare a violenței, dând implicit vina pe Occident. pentru luptele actuale. Serghei Mardan, un propagandist rus, susține că Rusia va beneficia de pe urma escaladei, deoarece lumea „va uita pentru un timp de Ucraina și va reveni la stingerea focului etern din Orientul Mijlociu”

Aceste narațiuni de propagandă rusă vizează publicul occidental pentru a crea diviziune în sprijinul militar pentru Ucraina și încearcă să demoralizeze societatea ucraineană susținând că Ucraina va pierde sprijinul internațional și intenționează să liniștească publicul cetățenilor ruși că societatea internațională va ignora eforturile de război ale Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră