Rusia a desfășurat 420.000 de soldați în zonele ocupate

10 Sep 2023
Rusia a desfășurat 420.000 de soldați în zonele ocupate

Rusia a desfășurat peste 420.000 de militari în zonele ocupate din estul și sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă un general al serviciilor de informații militare ucrainene, scrie Le Monde

„Federația Rusă a concentrat peste 420.000 de militari în teritoriile noastre ocupate temporar, inclusiv Crimeea ”, a declarat Vadym Skibitsky, șef adjunct al serviciilor de informații la Ministerul ucrainean al Apărării, la o conferință. Această cifră „nu include Garda Națională Rusă și alte structuri speciale însărcinate cu menținerea puterii de ocupație asupra teritoriilor noastre”, a spus el în timpul unei conferințe.

Viceministrul Apărării, Ganna Maliar, a declarat, la rândul său, că rușii aspirau să recucerească zonele din regiunea Harkov (nord-est) eliberate în urmă cu un an de armata ucraineană.

„Vor răzbunare”, a spus ea. „Sarcina lor în est este, de asemenea, să ne desconcentram forțele, astfel încât să nu le putem centraliza în zona Bakhmut unde avansăm cu succes

Armata rusă continuă să aibă un avantaj față de ucraineană la capitolul arme, pe fondul lentei contraofensive ucrainene, în desfășurare din iunie, a recunoscut ea.

Numai săptămâna trecută, armata rusă a tras „aproape 400.000 de obuze” în pozițiile ucrainene de pe frontul de est, în timp ce „putem folosi de opt ori mai puțin” muniție, a spus ea.

În ultima lună, Rusia a folosit peninsula Crimeea a Ucrainei, pe care a anexat-o în 2014, pentru a „ ataca infrastructura portuară” din sudul Ucrainei, a spus el. 

Dronele desfășurate în Crimeea sunt folosite împotriva portului nostru Izmail, Reni ”, prin care cerealele ucrainene erau transportate prin Marea Neagră până la ieșirea Moscovei dintr-un acord internațional în iulie, a detaliat oficialul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră