Rusia a atacat din nou cu drone portul Izmail, un crater de dronă a fost descoperit în apropiere de Tulcea

12 Oct 2023
Rusia a atacat din nou cu drone portul Izmail, un crater de dronă a fost descoperit în apropiere de Tulcea

Potrivit Forțelor Ucrainene de Apărare pentru Sudul țării, „atacul nocturn al inamicului, care a mobilizat un grup de drone de atac în sectorul nostru de responsabilitate, a fost din nou îndreptat împotriva infrastructurii portuare a Dunării”, scrie Le Monde .

„Clădirile depozitelor din zona portului din sudul regiunii Odessa au fost avariate de o lovityură ”, a adăugat aceeași sursă pe Telegram.

Guvernatorul local, Oleh Kiper, a raportat daune aduse „infrastructurii portuare și clădirilor rezidențiale” din districtul Izmaïl, precum și un octogenar internat în spital cu arsuri. Potrivit armatei, forțele ucrainene au distrus zece vehicule rusești în această regiune și alte patru în regiunea vecină Mykolaiv. Ea nu a precizat dacă aceste 14 avioane făceau parte din totalul de 28 doborâte și numărate de forțele aeriene.

De la abandonarea în iulie a acordului de cereale care a permis Ucrainei să-și exporte liber producția, Rusia a intensificat atacurile în aceste două regiuni, unde platforme și porturi cruciale pentru comerțul la Marea Neagră, precum cele de pe Dunărea Izmaïl și Reni.

Un crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, a fost descoperit, joi dimineaţa, într-o zonă cu vegetaţie aflată în apropierea malului drept al Braţului Chilia, la aproximativ 3 kilometri vest de localitatea Plauru, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN) citat de Agerpress
 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră