România și SUA vor efectua exerciții militare împreună cu Ucraina în Marea Neagră și Delta Dunării

09 Sep 2023
România și SUA vor efectua exerciții militare împreună cu Ucraina în Marea Neagră și Delta Dunării

Marina română și marina americană organizează Sea Breeze 23.3, un exercițiu multinațional care va avea loc în perioada 11-15 septembrie în Marea Neagră și Delta Dunării. La exercițiu vor participa și militari din Bulgaria, Franța, Marea Britanie, Turcia și Ucraina, scrie presa ucraineană Pravda.

Scopul principal al exercițiului este de a dezvolta interoperabilitatea și compatibilitatea tactică între țările participante în domeniul combaterii munițiilor explozive, în special a minelor marine, pentru a asigura libertatea de navigație.

Marina Română va fi reprezentată de nava Sublocotenent Alexandru Axente, nava de scufundare rapidă Venus, transportorul blindat Posada, trei transportoare blindate amfibii, bărci de asalt și alte nave, precum și specialiști în eliminarea munițiilor explozive, pușcași marini și ofițeri de stat major.

Statele Unite vor fi reprezentate de o aeronavă Poseidon de patrulare maritimă și de recunoaștere, care deminează, scafandri cu nave și echipamente speciale. Alte țări participante vor trimite scafandri, specialiști în eliminarea munițiilor explozive și ofițeri de stat major.

Alte stiri din Externe

Ultima oră