Roma: „Nu războiului. Nu trimiterii de arme": zeci de mii de italieni au manifestat pentru pace

06 Noi 2022
Roma: „Nu războiului. Nu trimiterii de arme": zeci de mii de italieni au manifestat pentru pace

Sâmbătă, 5 noiembrie, la Roma a fost organizat un miting pentru a cere încetarea războiului din Ucraina și oprirea transportului de arme de către Italia. Potrivit cifrelor poliției, la manifestație au participat 30.000 de persoane, în timp ce noul premier de extremă dreapta, Giorgia Meloni, intenționează să continue să sprijine militar Kievul, scrie BFMTV.

Zeci de mii de oameni au mărșăluit în această sâmbătă la Roma pentru a cere pacea în Ucraina și încetarea trimiterii de arme de către guvernul italian pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

„Nu războiului. Nu trimiterii de arme”, se arată într-un banner mare purtat de protestatari – în număr de 30.000, potrivit unor cifre ale poliției citate de presa italiană – care au scandat: „dați o șansă păcii!”.

 Italia, unul dintre membrii fondatori ai NATO, a sprijinit Ucraina încă de la începutul conflictului de la sfârșitul lunii februarie, în special prin furnizarea de arme.

Georgia Meloni promite să sprijine în continuare Ucraina

Noul prim-ministru de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a declarat că acest lucru nu se va schimba, iar guvernul intenționează să trimită echipamente militare suplimentare în curând.

Dar unii, inclusiv fostul prim-ministru Giuseppe Conte, cred că Italia ar trebui să intensifice negocierile.

„Armele au fost trimise devreme pe motiv că ar preveni o escaladare”, a spus un protestatar. "Nouă luni mai târziu, mi se pare că a existat o escaladare. Priviți faptele: trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele ajută la alimentarea unui război".

Potrivit manifestanților, conflictul se prelungește prin livrarea de arme în Ucraina, ceea ce „are consecințe economice pentru Italia, dar și pentru respectarea drepturilor omului”.

Vinerea aceasta, miniștrii de externe ai statelor G7, inclusiv Italia, au promis că vor continua să sprijine Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră