Germanii sunt obligaţi de guvern să aiba stocuri de alimente şi apă

22 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Germanii sunt obligaţi de guvern să aiba stocuri de alimente şi apă


Guvernul german intenţionează să ceară populaţiei să îşi facă stocuri de alimente de bază şi de apă, pe care să le folosească în cazul unui atentat sau al unei catastrofe, scrie Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), citat de AFP, scrie news.ro


“Populaţia va fi obligată să aibă un stoc alimentar individual suficient pentru 10 zile”, potrivit publicaţiei, care citează un “proiect al Apărării Civile” elaborat de Ministerul de Interne.
De asemenea, fiecare familie va trebui să aibă apă potabilă pentru cinci zile.


Proiectul de 69 de pagini nu descrie drept probabil un atentat pe teritoriul german care să necesite o ripostă la nivel naţional, dar evocă măsuri de precauţie pentru ca familiile să fie “pregătite în mod adecvat pentru un eveniment care le-ar putea ameninţa existenţa şi care nu poate fi exclus în viitor”, adaugă FAS.


Printre priorităţi se numără şi susţinerea pe care populaţia civilă va trebui să o ofere forţelor armate în cazul unui astfel de eveniment.
Un purtător de cuvânt al Ministerului a declarat că proiectul va fi prezentat în Consiliul de Miniştri de miercuri.


Germania a ridicat nivelul de alertă după valul de atacuri şi atentate – dintre care două revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic. Printre altele, Guvernul a anunţat la începutul lunii că intenţionează să sporească resursele la care vor avea acces poliţia şi celelalte forţe de securitate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră