MAE dă asigurări:România nu va primi mai mulţi refugiaţi

21 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
MAE dă asigurări:România nu va primi mai mulţi refugiaţi

La Summitul liderilor pe problema refugiaților, de la New York, România a pus în valoare ceea ce a făcut în acest domeniu, dar nu și-a asumat angajamente suplimentare de relocare față de decizia luată la nivel european, a anunțat miercuri Ministerul Afacerilor Externe, citat de agerpres.ro.

Într-o precizare de presă, postată pe site-ul MAE, se menționează că România rămâne implicată în punerea în aplicare a angajamentelor asumate în contextul eforturilor la nivel UE de gestionare a migrației.

"România participă la răspunsul comun european în domeniu, prin implementarea deciziilor de relocare internă adoptate în cursul anului 2015 și, prin participarea pe baze voluntare, la procesul de relocare externă, respectiv de susținere activă a avansării dialogului cu statele terțe de origine și de tranzit pentru combaterea cauzelor profunde ale acestui fenomen", adaugă MAE.

Precizările intervin după ce agenția franceză de presă France Presse a difuzat un material potrivit căruia președintele american, Barack Obama, a anunțat marți angajamentul a 50 de țări care au acceptat să primească 360.000 de refugiați în cursul anului care vine, adică dublu față de cifrele actuale.

Potrivit oficialilor americani, șapte state (ROMÂNIA, Portugalia, Spania, Republica Cehă, Italia, Franța, Luxemburg) au promis să reinstaleze sau să primească cel puțin DE ZECE ORI MAI MULȚI REFUGIAȚI decât au făcut-o în 2015.

CITIȚI MAI MULTE PE ACEASTĂ TEMĂ AICI:

Obama știe ce nu știm noi: România s-a angajat să primească refugiați

Alte stiri din Externe

Ultima oră