Regina Elisabeta a II-a a murit de „bătrânețe”, potrivit certificatului său de deces

29 Sep 2022
Regina Elisabeta a II-a a murit de „bătrânețe”, potrivit certificatului său de deces

Arhivele Naționale din Scoția au lansat, joi, certificatul de deces al Elisabetei a II-a, care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, scrie Le Monde.

Ora morții: 15:10 (ora Londrei). Cauza: „Bătrânețea". Certificatul de deces al Elisabetei a II-a, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, a fost făcut public joi, 29 septembrie, de Arhivele Naționale din Scoția.

După șaptezeci de ani de domnie, Elisabeta a II-a a murit în castelul ei scoțian din Balmoral. Moartea sa a fost anunțată de Palatul Buckingham la ora locală 18:30 (19:30, ora Parisului), dar se știa că prim-ministrul Liz Truss a fost informat la 16:30, ora locală (17:30, ora Parisului).

Dacă regina ar fi murit în Anglia, nu ar fi fost necesară completarea unui certificat de deces, o cerință legală care se aplică supușilor suveranului, dar nu și suveranului însuși. Dar această constrângere legală, care datează din 1836, nu se aplică în Scoția, care are un sistem legislativ separat și unde legea prevede că trebuie înregistrată „moartea fiecărei persoane”.

Noi detalii au apărut odată cu publicarea certificatului, semnat de Prințesa Anne, fiica Elisabetei a II-a, care o însoțise pe suveran în ultimele sale ore. Fiul său cel mare, acum regele Charles al III-lea, sosise la Balmoral la prânz, dar ceilalți fii ai săi, Andrew și Edward, precum și fiul lui Charles, William, nu au sosit decât seara. Harry, fratele lui William acum retras din monarhie, sosise mai târziu, singur.

Publicul se poate reculege acum în fața mormântului Elisabetei a II-a din incinta Castelului Windsor. Sute de oameni s-au înghesuit joi în fața porților castelului preferat al reginei, care fusese închis de la moartea acesteia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră