Regina Drumețiilor a decedat după o căzătură în gol de la 200 de metri

15 Ian 2023
Regina Drumețiilor a decedat după o căzătură în gol de la 200 de metri

Uncățărător pe munte extrem de experimentat care a escaladat cel mai înalt vârf din Statele Unite continentale a căzut și a decedat în timp ce urca un munte înzăpezit din Los Angeles. Crystal Paula Gonzalez-Landas, în vârstă de 56 de ani, a murit duminică din cauza rănilor, după ce a căzut în gol de la 200 de metri pe Mount Baldy, în nordul județului Los Angeles, au declarat autoritățile. Mai mulți drumeți s-au repezit în ajutorul ei și au chemat ajutor, dar ea nu a putut fi resuscitată, au spus salvatorii., conform insideedition.com.

Mama a patru copii era cunoscută drept „Regina drumețiilor” de către adepții postărilor ei pe rețelele de socializare, în care și-a documentat urcările obositoare și anevoioase. Ea a scris, de asemenea, cuvinte de inspirație alături de videoclipurile și fotografiile ei, încurajându-i pe alții să aprecieze natura și să-și stabilească obiective înalte, nu numai în drumeții, ci și în viață. „Continuă să urci!!!!” ea a postat cu câteva zile înainte de a muri, alături de un videoclip cu drumeția ei pe Muntele Baldy, în întuneric, cu o lampă.

„A fost o situație îngrozitoare, dar am putut vedea unele dintre cele mai bune acte de umanitate în care trecători necunoscuți au ajutat la salvarea ei”, a spus medicul Eric Rose despre eforturile de a ajuta femeia grav rănită. Dar vremea proastă și norii au împiedicat o evacuare cu elicopterul, iar Gonzalez-Landas a trebuit să fie transportat de oameni până la baza muntelui, a declarat el pentru KCBS-TV.

Ea a murit la fața locului.

Pe postările ei de pe Facebook de la Mt. Baldy, ea a observat că există condiții periculoase cauzate de căderea zăpezii și a gheții și a spus că se întoarce. Gonzalez-Landas a făcut drumeții și a urcat pe tot felul de vreme. Anterior, ea a ajuns în vârful Muntelui Whitney, cel mai înalt vârf din Statele Unite adiacente.

„Mulți o cunosc ca fiind regina drumeților dansatoare sau drumeția pe viață. Ea este cunoscută în comunitate pentru drumețiile ei neînfricate și pentru doza zilnică de inspirație”, au scris copiii ei pe o pagină din social media. „Mai important, a fost o mamă uimitoare a patru copii, o soră și o prietenă pentru toți cei pe care i-a întâlnit. Ea este personificarea puterii, iubirii și frumuseții. Ea a fost un far de lumină pentru toți cei care au cunoscut-o și a fost întotdeauna gata să dea o mână de ajutor”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră