Războiul intră într-o „fază prelungită”, potrivit ministrului apărării din Ucraina

18 Mai 2022
Războiul intră într-o „fază prelungită”, potrivit ministrului apărării din Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării spune că Rusia se pregătește „pentru o operațiune militară pe termen lung”, deoarece Moscova concentrează ofensive asupra regiunii Donbass și a sudului Ucrainei, scrie AFP citata de SudOuest

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiï Reznikov, a declarat marți, 17 mai, că războiul cu Moscova intră într-o „fază prelungită”, rușii căutând controlul total al regiunii Donbass și ocuparea Sudului.

„Rusia se pregătește pentru o operațiune militară pe termen lung”, a declarat el miniștrilor apărării din Uniunea Europeană (UE) și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Războiul intră într-o fază prelungită”, a adăugat el în acest discurs, al cărui text a fost postat pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Oleksïï Reznikov, trupele ruse își întăresc în prezent pozițiile în teritoriile pe care le ocupă în regiunile Zaporizhia și Herson, pentru a „trece în mod defensiv dacă este necesar”.

„În prezent, principalele eforturi ale Kremlinului sunt concentrate pe încercările de a încercui și distruge consolidarea forțelor armate ucrainene în regiunile Donețk și Lugansk”, în estul țării, parțial în mâinile separatiștilor pro-ruși, a continuat el.

Coridorul terestru care leagă Rusia și Crimeea
La rândul său, Ministerul ucrainean al Apărării a indicat în raportul său de seară că forțele ruse desfășoară „ofensive de-a lungul întregii linii de contact” în regiunea Donețk și parțial în acea vecină Lugansk.

În cursul zilei de marți, șapte civili au fost uciși „de ruși” și alți șase răniți în regiunea Donețk, a declarat guvernatorul acesteia, Pavlo Kyrylenko, pe Telegram.

În regiunea Lugansk, forțele ruse încearcă să pătrundă în direcția Severodonețk, unul dintre marile orașe ale regiunii aflate sub control ucrainean, a indicat guvernatorul său Serguiï Gaïdaï, remarcând „intensificarea bombardamentelor asupra populației civile”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră